Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
tebernuskirecci yazıyor

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 11 maddelik o analizi...


1) 2022 hem dünya hem de Türkiye için zor bir yıl olacak. İlk yarısı mı zor geçecek? İkinci yarısı mı? Bu tartışma götürür. Ama genel olarak 2022 varlıkların değerlendiği bir yıl olacak. Yani tüm varlıklar değerlenecek.

2) Bazı varlıklar çok değerlenecek. Bazı varlıklar az değerlenecek. Sonuçta tüm varlıklar değerlenecek. Varlık sahipleri ile varlığı olmayanların arasındaki makas açılacak. Hem de hiç olmadığı kadar...

3) Orta ve alt gelir grubu için varlık sahibi olmak daha zor hale gelecek. Makas açılacak. Bu sadece Türkiye'ye özel durum değil. Dünya genelinde sıkıntı büyük olacak. Ekonominin ve finansın temel kurallarının sorgulandığı bir yıl olacak.

4) Konut 2022'nin favorisi. Sadece gayrimenkul türleri arasında değil tüm enstrümanlar arasında en çok getiri sağlayama potansiyeline sahip. Özellikle boş evlerin çok değerli olduğu bir yıl olacak. Bu değerlenme normal koşullarda 5 yıl kadar sürecek.

5) Dükkan ve işyerleri 2021'in son çeyreğinde değerlenmeye başlamıştı. Bu değerlenme artmaya devam edecek. Döviz krizi sonlandırılırsa ve piyasalar normale dönerse dükkanlardaki değer artışı konutu da geçebilir.

6) Ofislerin değerlenmesi pandeminin bitmesine bağlı. Pandemi biterse ofislerin değerlendiği sürece gireriz. Değerlenmezse ofislerin primi 2023 ve 2024'e kalır. Ofis yatırımı yapmış olanların gözü pandeminin bitmesinde ve hayatın normale dönmesinde olsun.

7) Arsaların prim yapması Çin'in şartelleri açmasına bağlı. Çin şartelleri açmazsa inşaat malzemelerindeki yükseliş devam eder. Yeni inşaata başlanılmaz. Mevcut inşaatlar yavaşlar. Çin şartelleri açarsa arsalar inşaat yapılacağı için değerlenir.

8) Arazi piyasasının en büyük sorunu o piyasadaki kurtlar. Arazi piyasasının kurtları ekmek yedirilmesini zorlaştırıyor. Alırken bir fiyat ve satarken başka fiyat konuşuluyor. İki fiyatın olduğu piyasada yatırımcı sayısı azalır.

9) Yazlık piyasası TL bazında da döviz bazında da fazla şişti. Pandeminin etkisine bağlı olarak yazlık piyasasının dinlenmeye geçmesi muhtemel. Yazlıklarda değer artışı olacak. Ama yavaş olacak.

10) Ev sahipleri ile kiracıların kavgaları 2022'ye damgasını vuracak. Ev sahiplerinin de kiracıların da haklarını iyi öğrenip ona göre davranması gerekiyor. Kavga etmeden sulh yoluyla sorunu çözmesi şart.

11) Hayat pahalılığı artıkça sitelerde aidat isyanları çoğalacak. Özellikle soygun olan ve yönetiminde çeteleşilen sitelerde, site sakinlerinin tepkileri ve protestoları artacak.


Emlakta 2022 nasıl geçecek? yazısı için Buraya tıklayınız

Yabancılar kiralayarak vatandaşlık alıyor! Böyle fırıldaklık görülmedi! yazısı için Buraya tıklayınız

Tapu alana vatandaşlık değil oturma izni verilsin yazısı için Buraya tıklayınız

Kiraların yükseliş sorunu nasıl çözülür? yazısı için Buraya tıklayınız


Çimentocular ile müteahhitlerin kavgasının sonu ne olur? yazısı için Buraya tıklayınız

Tarım arazileri prim yapacak ama... yazısı için Buraya tıklayınız

Kamu bankaları sıfır konutta indirim kampanyasına hazırlanıyor yazısı için Buraya tıklayınız

Konut fiyatları niçin yükseliyor? Nereye kadar yükselir? yazısı için Buraya tıklayınız

Kayserililerin ticaret başarılarının sırları yazısı için Buraya tıklayınız

Ticaret açısından Yahudilerle Türklerin farkları yazısı için Buraya tıklayınız

Doktorlar emlak yatırımında niçin başarısız olurlar? yazısı için Buraya tıklayınız

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için Buraya tıklayınız


Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X