Sarıalan zilliyetlik tapusunu nasıl alırım

Soru

Benim eskiden beri kullandığım tarlanın zilliyetliği hazineye bağlı mal müdürlüğüne geçmiştir.Yani ben tarlayı kullanamıyorum.Tarla haritada sarıalan olarak geçmektedir.Ben bu zilliyetliğin tapusunu nasıl alabilirim.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
29 Aralık 2014 | 13:50 YAŞAR TOPMULU 767 Kişi okudu

mahkeme kararı ile yıkılan evim.

Soru

2.derece arkeolojik sit alanındaki evim in yarısı komşu parsele taşmış,gerekçesi ile mahkeme kararı ile yıkıldı. Evimin yarısı yıkılınca dengesi bozuldu şimdi kullanamıyorum.mahkeme kararı ile yıkılan evimin yarısını kendi arsam tarafına na ekleyebilirmiyim,veya evimi sağlamlaştırabilirmiyim.teşekkürler

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
29 Aralık 2014 | 11:53 Hamza MALKOÇ 479 Kişi okudu

tapu iptal davalarının gerekçeleri

Soru

Varsler babaları vefat edince kendi aralarında rıza taksim sözleşmesi yapmışlar... her nedense yapılan bu sözleşmeye göre,hukuksal bir dayanak olacak olan, tapu sicilde gerekli işlemi yaptırmamışlar.. bu süreç devam ederken varislerin ikisi vefat etti. bahse konu olan gayri menkullerin ebat ve vasfını belirtmek için yöreden tapu kadostro geçmemişti. ama gayri menkullerin göz kararı ve ekilen tohum miktarı ile belli olduğundan rıza taksim sözleşmesi yapılmış. sonra yöreden tapu kadostro geçerken bilrkişi marifetiyle sözleşme yapanların üstüne yazılmış. yöreden tapu kadostro geçelide 10 seneyi geçmiş; Şİmdi sizlerden, aşağıdaki sorularımın cevaplanmasını istirham ediyorum. 1. Atalarımızın önceden yapmış olduğu, bu rıza taksim sözleşmesine göre geride kalan varisler olarak tapu sicilde intikal yaptırabilir miyiz? 2. yapılan bu rıza taksim sözleşmesinden sonra yöreden tapu kadostro geçtikden sonra, önceden rıza taksimde ortada gözüken fakat kadostro geçtikden sonra varislerden bir başkasına geçen bu gayri menkullerden diğer varisler tapu iptal davası açabilirmi?( yani hakları olduğunu iddia edebilirmi? edebilirse ne gibi bir işlemler yapabilr?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
29 Aralık 2014 | 08:33 HAMDİ DÜNDAR 569 Kişi okudu

Mahkemekararı ile yıkılan evimin tekrar yapılması

Soru

2.derece arkeoljik sit alanında evim vardır.kadasro çalışmalrı esnasında arsaların kaydığı benim evivim de yarısının komşu parbele taştığı gerekçesi ile komşum tarfından dava açıldı mahkeme de evimin komşu parsele taştığını karara bağladı ve evimin yarısı mahkeme kararı ile yıkıldı. evimin yarsı mahkeme kararı ile yıkıldığından dengesi bozuldu evim oturulamaz durma geldi.evimin yıkılan kısmını kendi arsam tarafından evime ekliye bilirmiyim. veya kalan kısmını yıkıp evimi yeniden yapma yolları varmıdır.Teşekkürler.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
28 Aralık 2014 | 23:28 Hamza Malkoç 195 Kişi okudu

Apartman ortak alanların kiralanması

Soru

Merhaba,Oturduğumuz apartman yeni bir binadır.Tüm dairelere kiracılar ve daire sahipleri yerleştikten sonra yönetici seçilmiştir. Yöneticinin ilk toplantıda 20 tl aidat alınacağı kararı verildiği üzerine ilk oturmaya başladığımız bir kaç aydan sonra tekrar toplantı yaparak apartmanın otoparkının ve kapıcı dairesinin kiraya verileceğini ve bu ortak kullanım alanlarından gelecek olan kira geliri ile apartman giderlerinin karşılanacağını söyleyerek apartman sakinlerinden imza almıştır.daha sonra bu kira gelirlerinin çok olduğunu ve kendisinin son katta oturmasından kaynaklı kiremitsiz düz zemin çatı nın kapatılması için para biriktirilmesi gerektiğini söylemiştir. Bunun üzerine kira gelirlerinin banka hesabında birikeceğini imza altına almıştır. Geçtiğimiz haftalarda tekrar bir toplantı düzenlenmiş ve tekrar aidat toplanması kararı verilmiştir. Benim merak ettiğim konu kapalı otoparkın ve kapıcı dairesinin kiralanması yasal mıdır? Bir de apartman çatısının düz zemin olmasından dolayı rahatsız olan yöneticinin apartmanın çatısını kapattırmak istemesi normal midir. İlk verdiği kararda aidat toplanmayacak diyerek kiralanması için herkesten imza alması yasal mıdır.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
28 Aralık 2014 | 22:47 Harun Devecioğlu 10387 Kişi okudu

Sarıalan zilliyetlik tapusunu nasıl alırım

Soru

Benim eskiden beri kullandığım tarlanın zilliyetliği hazineye bağlı mal müdürlüğüne geçmiştir.Yani ben tarlada çalışma yapamıyorum.Tarlanın zilliyetliğinin bana geçmesi için ne yapmam gerekir.Tarla sarıalan sınırları içerisinde kalmaktadır.Tapuyu nasıl alabilirim.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
28 Aralık 2014 | 21:19 YAŞAR TOPMULU 2509 Kişi okudu

Daire satışında satıcının evi boşaltma süresi nedir?

Soru

Merhaba, Emlakçı aracılığı ile 26.12.2014'de bir daire satın aldım. Yapılan sözleşmede 04.01.2015 tarihinde daireyi boşaltacağını belirtti. Sözleşmeyi 04.12.2014'de yaptık. Evde tadilat işleri var ancak ne zaman boşaltacağını net belirtmiyor. Satıcının sözleşmeye rağmen çıkmamasını sağlayacak yasal bir hak-süre var mı? Kira karşılığı oturmasını istemiyoruz, taşınmak istiyoruz. Bilgi verirseniz sevinirim. İlginize şimdiden teşekkürler.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
28 Aralık 2014 | 19:22 Onur uğuz 937 Kişi okudu

Kooperatif kanunları hakkında

Soru

Merhaba Kadir Bey,2005'te Ümraniye taraflarında kooperatiften bir ev satın aldık.Bir fiyatta anlaştık ve senetlerimizi ödemeye başladık.Daha sonra evin fiyatında %50'ye yakın bir artış yapıldı.Kooperatif mütahiti bu zammın kooperatif kanunları dahilinde mümkün olduğunu söyledi.Biz ve bizim gibi bir kaç aile dolayısıyla bu işten vazgeçtik,ödediğimiz senetleri geri faiziyle geri alma çabası içerisindeydik.Mahkemelere düştük ve mahkemeyi kazandık.Yalnız epey süre geçtiği için kooperatif dağıtıldı.Ortada ne mütahit kaldı nede bir ilgili.Biz bu ödediğimiz senetlerin tahsilatını nasıl yapabiliriz?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
28 Aralık 2014 | 14:44 Fatih Ünal 449 Kişi okudu

tapu iptal davalarının gerekçeleri

Soru

Varisler, Babalarından kalan gayri menkulleri kendi aralarında rıza taksim sözleşmesi yapmışlar. ancak bu sözleşmeden sonra tapu sicilde gerekli işlam yapılmamış. birde sözleşme yapıldığında bazı yerlerden tapu kadostroda geçik değilmiş. ama yinede taranın miktarını göz önüne getirek sözleşmeyi yapmışlar. sonradan yöreden tapu geçmiş . sözleşmedeki gayri menkullerin bazaıları sözleşme yapanların üstüne geçmiş. diğer varisler itiraz etmiş. bu sefer diğer bir varisin üstüne geçmiş. bu gayri menkul babalarının üstüne yazılacağı yerde. sonrada bu rıza taksim sözleşmesini yapanların 2 tanesi vafat etmiş. bu vefat edenlerin varisleri, eski sözleşmeye görte tapu sicilde intikal ettirebilir mi? 2. mahkemeye yapılan itiraz sonucu, gayri menkulün babaları üstüne yazılacağı yerde, bir başka varisin üstüne yazılmış. bu duruma diğer varisler nasıl bir yol izlemelidir. yani tapu iptal davası açabilirmi? ya da hak dürücü veya hak kazandırıcı dayanak varmıdır.? bu konular hakkında tarafımı cevaplarsanız çok memnun olacağımı şimdiden belirtmek isterim. Hayırlı çalışmalar kolay gelsin.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
27 Aralık 2014 | 20:54 HAMDİ DÜNDAR 319 Kişi okudu

Kat irtfaki nasil kurulacak

Soru

kadikoyun en guzel bir caddesi uzreinde,50 yillik bir apartmanin,iki yonu kapanmayacak,caddeye cepheli bir dairem var.Muteahitler evin pesindeler. Muteahit 6 daire (aprt.12 daireli) sahibi ile anlasmis,noterden yapacagi yeni bina krokisi uzerinden,bizim yerimizi kapali tarafa,eski arka tarafta oturan yoneticiyi benim yerime koymus.Eski apartmanda giris katlar 20/366 benim dairemle altimdaki daire 36/366,diger daireler 34/366 arsa paylidir. Benim sorum: ilerde kat irtifaki kurulurken yapiln bu anlasma gecerli olurmu? Arsa payimin fazlaligindan dolayi komsularimdan para talep edebilirmiyim. Sunuda ekliyeyim,binamiz riskli bina konumuna geldi ve yikim icin tarafimiza tebligat yapildi.Butun daire sahipleri bu muteahitle anlasmaya karar verdi. Cevaplariniz icin simdide tesekkurler

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
27 Aralık 2014 | 09:21 Sever Cevik 261 Kişi okudu