Ayrı ayrı 10 bankadan kullanılan Tüketici Kredisi ödenememesi

Soru

İyi günler kadir bey memur olan bir yakınım 10 ayrı bankadan 50 bin TL den toplamda 500 bin Tl tüketici kredisi kullanarak kardeşine verdi iş yapması için bir aksilik çıkarsa kardeşi bu kredileri ödeyemezse bu memur yakınımın durumu ne olur çünkü kendisinin bunları ödeme durumu hiç yok

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
02 Şubat 2015 | 13:10 Sibel Bahçekapılı Yılmaz 207 Kişi okudu

tapulu alanda yeşil saha ve yoluygulaması

Soru

bizim babamdan ve dedemde kalan yerlerimizde belediye 12.500 m2 alanda 6500 m2 yeşil alan ve 15 metre yol koydu imar planında diğer bir arsada 3160 m2 olan yerde yeşil saha ve yol konulduktan sonra 1400 m2 kaldı elimizde sorum şu belediye tapulu alana el koyabilir mi ?koyarsa ne kadarına koyma hakkı var? parasını ödememek zorunda değil mi?etrafımızda olan arsalarda hiç zayi olmadığı halde bizim arsalarımızla gözle görülebilir şekilde kasıt var mahkeme yoluylamı bunu çözbiliriz. yoksa belediyeyle anlaşarak mı?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
02 Şubat 2015 | 08:37 cennet TÖR 297 Kişi okudu

tapu iptal ve tescil davası

Soru

merhaba, benim gaziantepten uğur inşaattan sözleşmeli ve taksitli olarak ev aldım. ancak tapuyu almadan iflas erteleme kararı aldı. ve dairemin üzerinde ipotek var ancak ipotek sözleşmede belirtilen dairenin teslim tarihinden sonra konulmuştur. banka burada keşif yapmadan ve kötü niyetli olarak ipotek koymuştur. müteahhit firmanın bu evleri sattığını bilmemekte midir. bende tapudaki ipoteğin kaldırılması ve tapunun ıptali ve adıma tescili için tapu iptali ve tescili davası açacağım. bu şartlar altında bu davayı kazanma ihtimalim var mı veya başka önereceğiniz bir yol var mı. teşekkürler...(muteahhit firmayla yapılan sözleşme resmi değildir.)

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
01 Şubat 2015 | 01:29 mehmet bulduk 749 Kişi okudu

ipotekli ve hacizli ev

Soru

öncelikle Allah razı olsun.Benim iki tane evim bankadan ipotekli borçlarımı ödeyemediğim için başka bankalar evlere icra koydurmuşlaripotekli evlere icra konulurmu bunların satışı yapılabilirmi.beu evlerden birinde annem oturmakta oda satılırmı yardımlarınız için Allah yar ve yardımcınız olsun

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
01 Şubat 2015 | 01:06 murat gökdemir 487 Kişi okudu

APARTMANDA DİKİŞ ATÖLYESİ KANUNİMİ?

Soru

Merhaba Kadir bey, Oturduğum apartmanın giriş katında oturuyorum,binanın ön tarafında dükkanlar var,dükkanın bitanesine dikiş atölyesi açtılar benim odanın hemen arkasında kalıyor,sabahın 8 inde dikiş makinasının sesine uyanıyorum çok rahatsız ediyor beni.Ben şuan ne yapabilirim?mahkemeyemi vereyim?neyapayım? Yardımlarınız bekliyorum.teşekkürler.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
31 Ocak 2015 | 18:31 Turan KIZIL 189 Kişi okudu

osmanlı tapusu verasel ilanı

Soru

merhabalar kadir bey size bir sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim babamın annesinin dedesinden kalan yerlerin tapuları var 1946 yılında iştirak halinde tapuları var halam 1989 yılında veraset ilanı çıkarmış ancak yerlerini bilmediğimiz için ilgilenmemişler veraseti çıkarırken hakim 100 yıl da geçse yerleri alırsınız demiş babamın annesinden kalan yerlerin babamın dayısının çocukları almış biz neden alamıyoruz dediğimizde zaman aşımına uğradı dediler hisseli tapular satılırken bizim hakkımızı vermediler bize başka tapu göndermişler ve tapuya gittiğimizde tapu bize yanlış gelen tapuları yırttı bunlar size ait değil dedi ama o tapularda babamın dayısının tapularıydı mahkeme gidebilirmiyiz yada ne yapmamız gerekiyor bilgi verirseniz sevinirim iyi çalışmalar

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
31 Ocak 2015 | 15:27 CEVHER 2196 Kişi okudu

binamızın yanına kazılan temel

Soru

merhaba kadir bey , binamız bitişik nizamda olan bir binadır ve 1 yıllıktır. şimdi yanımıza yeni bir bina yapılıyor inşaat yapılırken cok sallandık ve binamız yan binadan 2 cm kadar ayrılmış yeni yapılan inşatın müteahhitine söyledik normal dedi ben yapmam dedi, şimdi bunu biz belediyeden şikayet edebilirmiyiz yada nasıl bir yol izlemeliyiz , şimdiden cok tesekkurler

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
31 Ocak 2015 | 15:15 çetin kaya 645 Kişi okudu

Satın alınan evin boşaltılması

Soru

Evin sahibi, satın alacağımız evi; tapu devir işleminden sonra ancak bir kaç gün içinde evdeki eşyalarını boşaltabileceğini ve teslim edebileceğini belirtiyor. Fakat evin satış bedelinin tümünü tapu devir işlemi esnasında alması gerekeceğini ısrarla söylüyor Ben ise tabiatıyla tapuyu aldıktan bir kaç gün sonra evi boşaltmaz ise olasılığı karşısında tedirginim. Çünkü tapu devir işlemi sırasında satış bedelinin tümünü kendisine ödememi istiyor. Kendince kuralın bu olduğunu söylüyor.Yasal olarak, tedirginliğimin ortadan kalkacağı ve mağdur olmayacağım şekliyle tapu devrinden sonra evin tahliyesini nasıl ve devir öncesi bu dönemde hangi ön işlemlerle garantileyebiliriz? Henüz devir işlemi ve ödeme dönemi öncesinde olduğumuza göre, şahsımın da olası mağduriyet yaşamamam için sizce karşılaşılabilir türden bu problemin giderilme şekli nasıldır. Çünkü devir işleminden sonra en geç 1 hafta sonra ben söz konusu eve geçemez isem, benim kendimin de boşaltma zorunda olduğum evden dolayı üçüncü şahısları bağlayıcı yasal sorumluluklarım var. Zincirleme problem sislsilesi yaşamamam için, bilgi birikimi yoğunluklu, problem önleyici açıklamalaınıza ve öngörülerinize ivedi biçimde gereksinim duymaktayım, teşekkür ederim.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
31 Ocak 2015 | 13:18 Mustafa Cebe 805 Kişi okudu

Tapu iptali ve tescil davası

Soru

Merhaba Kadir Bey; 5 yıldır devam eden tapu iptali ve tsecil davası mahkememiz bulunmaktadır. Önümüzdeki mart ayında keşif ve tanıklar dinlenicek daha öncesindede bilirkişi raporu sunulmuştu. Nisan ayında da duruşma günümüz var. Sizce duruşma daha fazla uzarmı sonuçlanması uzun zaman alırmı? Bu konudaki görüşünüzü merak ediyorum . Avukatımız son duruşma olur yönünde bilgi veriyor ancak çok fazla güvenim kalmadı süreç çok uzadı. Şimdiden tşk ederim. İyi çalışmalr.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
31 Ocak 2015 | 03:21 Duygu semin 257 Kişi okudu

kat mülkiyeti kanunu 19/2

Soru

Apartmanda ortak alan olarak geçen kısımda tadilat projesi dahilinde değişiklik yapılmasına dair apartmanda bulunan herkesten muvafakatname alınarak başlatılmış olan tadilat bulunmakta idi.Tadilatın yapım aşamasında kat maliklerinden biri dairesini satmış ve tapuda isim değişmiş.Bahse konu olan apartmanda 10 daire 2 de dükkan bulunmakta 10 dairenin 9 unun muvafakatnamesi var ama yapılmış olan tadilatın ruhsatlara geçebilmesi için 10.cu kişininde muvafakat namesi olması gerekiyormuş.Şahıs bu konuda diretiyor.Apartmandaki 2 dükkan bize ait ve aynı zamanda mütahitiyiz binanın.Ortak alan olan kısım dükkanların altındaki bodrum kat.Belediyedekiler illa da bu şahsın muvafakat namesi olması gerektiğini söylüyor.Şahısta bu konuda diretiyor.Bahse konu olan kat mülkeyeti kanununun 19/2 fıkrasında geçen 4/5 çoğunluk koşulu bizim için geçerli durumdamıdır ?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
30 Ocak 2015 | 23:52 yusuf silsüpür 2409 Kişi okudu