meskeniyet şikayeti

Soru

Kandırılarak vermiş bulunduğum senet karşılığı icralık oldum.103 davetiyesi ile tek evime haciz kondu ,kıymet taktiri yapıldı.Kıymet taktiri raporunun tebliğinden sonra meskeniyet şikayetinde bulunabilirmiyim. Teşekkürler.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
03 Şubat 2015 | 13:19 mücahit karadağ 359 Kişi okudu

geçit hakkı davası

Soru

Merhabalar, benim sorum şu arazimizde kullanılan yol var fakat resmi değil. kamulaştırmak istediğimizde komşu parsellerle anlaşmazlık oldu bu yüzden dava açtık. en uç parsel bizim daha gerimizde 2 ad. evde var evlerin burda bulunması bu davanın süresini kısaltır mı? ayrıca bu dava tahmini ne kadar sürer ? not: bizden önce 9 parsel var dediğim gibi 2 ad. ev var.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
03 Şubat 2015 | 11:54 hasan uyan 681 Kişi okudu

Tahliye davasının günü belli iken tebligat yapıldıktan sonra kiracının evi boşaltması

Soru

evimi 3 yıl önce kontratla kiraladım fakat her yıl kontratı yenilemedim. kiracım kirasını hep 3 er aylık aralıklara ödedi. düzenli kirasını yatırmadı. yine kiramı 3 aydır yatırmadı temmuz 2014 te kiramı istedim 1680 tl olan kira bedelinin 1000 tl sini yatırdı ve o günden bu güne kadar kirasını yatırmadı. aradım telefonlarıma da çıkmadı. ben önce 7/30 yaptım. 30 günün ardından tahliye davası açtım. bu arada da arabasına icra takibi yaptırdım. 19 mart 2015 te tahliye davası olacağının tebliği geldi. kiracım 6 şubatta evi boşaltacağını söyledi. şimdi ben ne yapmalıyım. alacaklarımı nasıl tanzim edeceğim. 19 marttaki tahliye davasına gitmeme gerek var mı? kiracı anahtarı bana elden mi teslim etmeli? ve teslim sırasında yöneticiyle beraber evi boşalttığına ve 7 aylık kira bedeli borcu olduğuna dair bir tutanak mı tutsak ne yapmam gerekiyor bilemiyorum yardım ederseniz çok memnun olurum.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
03 Şubat 2015 | 11:00 AHMET YALÇIN 3869 Kişi okudu

İşyerim değişti, ev kira sözleşmemi feshedebilir miyim?

Soru

Merhabalar, daha önce evime yakın bir yerde çalışıyordum. Yakın zamanda iş yerim değişti ve git gel 15 km yol yapmak zorunda kalıyorum araba ile. Sözleşmem var diye evden de ayrılamıyorum. Böyle bir durumda evden ayrılmam mümkün mü? Sözleşmeyi feshedebilir miyim?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
02 Şubat 2015 | 22:31 ÜMİT ÜNAL 131 Kişi okudu

Kat Mülkiyeti Kanunu

Soru

Apartmanda ortak alan olarak geçen kısımda tadilat projesi dahilinde değişiklik yapılmasına dair apartmanda bulunan herkesten muvafakatname alınarak başlatılmış olan tadilat bulunmakta idi.Tadilatın yapım aşamasında kat maliklerinden biri dairesini satmış ve tapuda isim değişmiş.Bahse konu olan apartmanda 10 daire 2 de dükkan bulunmakta 10 dairenin 9 unun muvafakatnamesi var ama yapılmış olan tadilatın ruhsatlara geçebilmesi için 10.cu kişininde muvafakat namesi olması gerekiyormuş.Şahıs bu konuda diretiyor.Apartmandaki 2 dükkan bize ait ve aynı zamanda mütahitiyiz binanın.Ortak alan olan kısım dükkanların altındaki bodrum kat.Belediyedekiler illa da bu şahsın muvafakat namesi olması gerektiğini söylüyor.Şahısta bu konuda diretiyor.Bahse konu olan kat mülkeyeti kanununun 19/2 fıkrasında geçen 4/5 çoğunluk koşulu bizim için geçerli durumdamıdır ?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
02 Şubat 2015 | 22:13 Yusuf Silsüpür 555 Kişi okudu

İki kişiye hisseli(miras yoluyla) dükkanın kiraya verilmesi

Soru

Öncelikle iyi günler diliyorum.Sorum şu olacaktı:Annem ve benim üzerime hisseli dükkan var.5 yıllık kira sözleşmesi yaptım.Annemin itirazı sonucu bu kira sözleşmesi geçersiz olur mu? Ve yahutta şu anda da sözleşmede imzası olmadığından dolayı geçersiz midir?Kiracı çıkartılabilir mi? Cevabınızı bekliyor, çok teşekkür ediyorum.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
02 Şubat 2015 | 20:13 Caner COŞKUN 2309 Kişi okudu

Miras yoluyla intikal eden arsaların satışı hakkında

Soru

Babam 1973 yılında vefat etti.Geçen yıl amca ve halalarımla (onların anneleri ayrı kişi) dedemden kalan arsaların bir kısmını sattık.Satıştan sonra bu arsaların satılana kadar icara verilerek ektirildiğini bu insanların da bundan pay aldıklarını öğrendim.Elimde hiç bir belge yok ancak,benim ve ailemin geçmişe dönük olarak bu icar olayından pay almamız söz konusu mudur? Diğer bir sorum da bu satılan arsalarda 02.11.2010 tarihinden itibaren 99 yıl süre ile intifa hakkımızın olduğu belirtilmektedir.Bunu kim ya da kimler koydu bilmiyorum.Bu ne anlama gelmektedir? Veraset İlamına göre 72 pay hakkım bulunmakta olup toplamda 550.000 TL'ye satılan bu arsalardan şahsıma 6500 TL düşmüştür.Bu hesaplama doğru mudur ? Vereceğiniz cevap için teşekkür eder saygılar sunarım.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
02 Şubat 2015 | 20:10 Ulviye Özmen 523 Kişi okudu

İcra takibinin terkini talep edilmesine rağmen kaldırılmayan haciz

Soru

Merhaba Kadir bey 2009 yılında borcumun tamamını ödedim ve alacaklı avukatı haciz işleminin terkini istemiş olmasına rağmen halin evim üzerindeki haciz kaldırılmamış dosyanın içinde avukatın yazısı hatta ilgili kuruma gönderilmesi için posta pulu dahi var şimdi ben haciz işleminin kaldırılması için talepde bulundum bu günün tarihi ile bana 635 tl harç çıkardılar ben dosya içinde her şeyin tamam olduğunu söğlemelerine rağmen ya harcı yatır haciz i kaldıralım ya icra hukuk mahkemesine harcın iptali için müracat et diyorlar ayrıca o günkü memurun göndermesi gereken bir yazı ben harç almadan gönderemem diyorlar ne yapmam gerekir itiraz talebindemi bulunmalıyım yoksa yeniden çıkarılan harç ı mı ödeyeyim Saygılarımla

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
02 Şubat 2015 | 18:03 Arif çetinkaya 591 Kişi okudu

Tarım arazisinin mirası

Soru

Öncelikle merhabalar. Benim hisse oranı 1/3 olan tarım arazisinin geri kalan 2/3 lük kısmı annemindir. Ben kendi hisseme ait olan kısma hayvancılık işletmesi kurmak istiyorum.. İlerleyen zamanlarda annemin tarlasına diğer kardeşlerim izaleyi şuyu davası açarsa ve ben tarlayı kardeşlerimden satın almayı dilemem durumunda hakim bana öncelik tanır mı? Arazinin toplam büyüklüğü 45000 m2. Benim hissem 15000 m2. Anneminki 30000 m2. 5 kardeşiz 2 oğlan 3 kız. Abimle beraber ortağız.. Saygılar

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
02 Şubat 2015 | 16:43 Ugur Latif Miroğlu 392 Kişi okudu

İskanı almayan müteahhit

Soru

Selamlar, Ben iskanı alınmamış bir binadan daire satın aldım. Arsa sahibi ile müteahhit arasındaki sözleşmede 1 dairenin tapusu iskan alındıktan sonra verilecektir diye yazıyor. Müteahhit o daireyide sözleşme karşılığında bir şahsa satmıştır. Fakat arsa sahibi tapuyu vermemektedir. Şahıs evinin tapusunu almak için müteahhit ve arsa sahibine karşı dava açmıştır. Biz diğer daire sahipleri o dairenin satışının verilmesi ihtimalini düşünerek tedirgin olmaktayız. Netice de bina tamamlanmamış ve iskan alınmamıştır. Tüm daire sahipleri birleşip iskan dairesinin satışının yapılmaması için bir dava açabilirmiyiz ? Yönetim olarak eksiklerin giderilmesi için o daireye el koyabilirmiyiz ? Lütfen yardımcı olun. Biz dava açsak kazanabilirmiyiz. Ankara için önerebileceğiniz bir avukat var mı ?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
02 Şubat 2015 | 14:34 Sevda Erkoç 1433 Kişi okudu