Kiraya verdiğim evimin suresi sonunda tahliyesi

Soru

Merhaba,evimi 1.11.2014 tarihinde bir yıllığına kiraya verdim.Kiracıyla hiçbir sorun yaşamadım.Ancak evimi satmayı düşündüğümden dönem sonunda tahliyesini talep edeceğim.Nasıl bir tahliye talebi yapmalıyım.Sözleşmemizde 2 ay önceden haber vermek suretiyle taraflar tahliye talebinde bulunabilir şeklinde madde vardır.Saygılarımla.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
19 Ağustos 2015 | 13:08 mehmet m. altıntas 365 Kişi okudu

Sadece Bir Dairenin İmza Atmaması Bütün Siteyi Etkilermi

Soru

Merhabalar Kadir bey, yaklaşık 1,5 yıldır Bostancı'da farklı parsel numaralı, 3 bloklu toplam 56 daireden oluşan bir siteyle anlaşmaya uğraşıyorum. Bloklardan 2 tanesi birbirine tevhitli. 55 daire bizimle anlaşmaya yanaşırken sadece 1 daire anlaşmaya yanaşmıyor ve kendiside tevhitli bloklardan birinde.Bu durumda 55 daire ile ön sözleşme yapıp,çürük raporu aldıktan sonra noter sözleşmesi yaparak binaları yıkmayı düşünüyorum.Binaları yıktıktan sonra 1 daire ruhsat almamda, inşaata başlamamda bana sorun çıkarabilirmi? sorun yaşamamak için ben yada diğer site sakinleri ne yapabiliriz? şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
19 Ağustos 2015 | 10:05 HÜSEYİN ÖNER 501 Kişi okudu

Kiracı adres naklini alamadığından kira ödemiyor

Soru

Evimi 14/07/2015 te kiraya verdim.500 tl depozito ve ilk kirayı aldım.Aynı gün evin anahtarını verdim.Kiracı Elektrik ve doğalgaz aboneliğini kendi üzerine aldı.Ancak nüfus idaresinden nakil kaydını aldıramamış.(önceki kiracıdan dolayı dolu gözüküyor.) Ben doğalgaz aboneliği ile adres değişikliğini yapabileceğini söyledim ama anlatamadım.Kiracı dolu olan bir evi bana kiraya verdiğinizden dolayı hukuki işlemler başlatacağım diyor. Şimdi kira ödemiyor.Eve taşınmadı ,evin anahtarınıda geri vermiyor ve sözleşmeyide feshetmiyor.Nasıl bir yol izlemeliyim.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
19 Ağustos 2015 | 07:33 Mehmet ORUÇ 415 Kişi okudu

Ne hak alırım ne hak veririm

Soru

Kadir Bey Merhaba, köy'de dedemizden kalan yaklaşık 20.000 m2 parça parça tarlalarımız var. Dedem ölmeden önce herkese belli yerleri vermiş. Herkes neresinin kendine ait olduğunu biliyor, ancak tapu kayıtlarında müşterek görünüyor. Dedemin 8 çocuğu var, biz 6 tanesinden dedemizin bize verdiği tarlaların tapusunu aldık, bizdekileri de onlara verdik. Ancak iki tane halamız ben ne hak alırım nede hak veririm diyor. Şuan Babam kendine ait tarlaların %78 hissesine sahip, geri kalan hisseleri almak yada, ayırmak istiyoruz. Bu işin hukuki süreci nasıl olur? Kaç yıl sürer? Maliyeti ne olur? Yüzü astarından pahalıya gelir mi? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
18 Ağustos 2015 | 17:46 Ekrem ZENGİN 561 Kişi okudu

dubleks dairenin bölünmesi

Soru

Merhaba;apartmanımızdaki dubleks daire bölünüp üst çatı katı kiraya verilmiştir. çatı katının elektirik su tesisatı ayrılmıştır. Bu çatı katından aidat alınmamaktadır. Dubleks adına bir dairenin apartman aidatı ödemesi için hukuki süreç olarak ne yapılabilir. Bu durumdaki durumlara emsal bir karar yada yönetmenlik var mı bilgi verilmesini rica ederiz.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
18 Ağustos 2015 | 11:10 rukiye baş 2139 Kişi okudu

İskan alınmış kat mülkiyetli daireye kredi çıkmaması

Soru

Merhaba, kredi ile aldığım kat mülkiyetli dairemi satmak istediğimde eksper belediye projesine uygun olmadığından krediye uygun değildir raporu verdi. Projede görülen 2 kolon binanın aynı odalarının olduğu 4 cephede de mevcut değil. eksik olması kolonun 1 metre yanındaki kolonlar 30 cm yerine 60 cm yapılmış ve diğer odalarda aynı şekilde 30 cm olması gereken kolonlar 50 veya 60 cm olarak yapılmış. Malzemeden tasarruf sözkonusu olmadığı gibi fazla malzeme kullanılmış.İskan belgesinde belediyen 8 yetkilinin imzası var , burada belirli bir statik hesabı gözetilerek yapıldığını tahmin ettiğim dairemi krediye uygun olmadığı için satamıyorum . bu durumda ne yapabilirim , belediye ye itiraz mı etmemiz lazım veya binayı yapan şirket mi sorumlu , 25-30 sene sonra ne gibi sorumlulukları var. teşekkürler.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
18 Ağustos 2015 | 10:51 ilkay yıldırım 423 Kişi okudu

Izale-i suyu da satisa sadece paydaslarin katilabilmesi

Soru

Kadir bey iyi gunler .Bundan evvelki isik tutucu cevaplariniz icin tesekkurlerimi sunarim .Sitenizin Izale-i Suyu davasi ile ilgili genel bilgi bolumundeki cok yararli aciklamalari okuyunca ; "Izale-i Suyu satisinda , paydaslarin tumunun satisin sadece paydaslar arasinda yapilmasi karari almalari halinde , paydaslarin disindakilerin bu satis ve acik arttirmaya, katilamayacagi " sonucunu cikardim . Yaniliyormuyum ? Benzer bir duruma tanik oldugunu soyleyen bir yakinim ise , Paydaslarin , satis ve acik arttirmaya boyle bir kisitlama koyamiyacagini , herkesin bu satisa girebilecegini ve satisi kazanabilecegini iddia ediyor . Gercek durumu aciklarsaniz cok sevinecegim . Tesekkurler .

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
17 Ağustos 2015 | 16:11 Ali Yuksel 315 Kişi okudu

Bina zemin katında bulunan iş yeri bahçesinde yapılacak değişiklik

Soru

7 kat üzerinde, 12 daireden müteşekkil bir binanın, zemin katında bulunan iş yerini kullanmaktayım. Bina giriş kapısının sağ ve sol taraflarında olmak üzere iki bahçe alanı mevcuttur. Mevzu olan bu bahçeler kurumuş, bakımsız küçük boyutlu ağaçlardan dolayı atıl vaziyettedir. Ayrıca bahçenin anacaddeye bakan bölümünde iş yeri görüntüsünü perdeleyen bir perde duvar mevcuttur. Yapmış olduğum iş gereği camekanının görünmesi, caddeden geçen insanların dikkatini cezbetmesi açısından vitrinin teşhir edilmesi gerekliliği noktasından hareketle bina maliklerine bu bahçenin ıslah edilmesi, ağaçların peyzaj standartlarına uygun bir şekilde tekrar yerleştirilmesi gerektiğini, yapılacak olan bu masrafların tarafımdan karşılanacağını bildirdim, fakat malikler bahçenin bu durumda kalmasını ve buna rıza göstermeyeceklerini tarafıma ilettiler. Belediyeden almış olduğum imar proje bilgilerinde, bahçenin 5m geriye çekme hakkının olduğunu görüyorum. Şu durumda, KMK 19.Md'sine dayanarak, hakim kararı ile bu sorunun lehime çözümlenme ihtimali var mıdır ?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
16 Ağustos 2015 | 20:24 Ali ASLAN 507 Kişi okudu

hisseli arasa ve tarlalar

Soru

kadir bey iyi günler iyi çalışmalar. benim sorum hisseli bir arsam var aynı zaman iş yeri 400m2'dir alanı işgal eden diğer hissedar. bana kira vb. ücret ödemiyor bende burayı satmak istiyorum kendisi de almıyor 3.üncü bir şahsa satarken hangi yolları izlemem lazım problem oluşturmayacak şekilde ne derece doğru bilmiyorum ama satış işlemleri yapılmadan önce diğer hissedara noter kanalı ile ihtarname yollayıp satmak istediğim beyan etsem diğer hissedar ihtarnameye karşılk vermediği takdirde kendi hissemi 3.üncü şahsa satışını yaparsam ne gibi yasal sorumluluklarla karşılaşabilirim. ayrıca hisseli yine aynı şekilde tarla bulunmaktadır 40.000m2 hektar 80.000m2 hektar 38.000m2 hektar 7.000m2 hektar ve 10.000m2 hektar bu araziler hepsi ayrı hisseli tapudur. ben burda tarlarda tapumu ayrı çıkarttırabilirmiyim.en az kaç hektara kadar araziler bölünebilir.ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz tşk ederim

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
15 Ağustos 2015 | 16:29 emran 355 Kişi okudu

Turgutreis kaporamı vermiyor

Soru

merhabalar, 5 ağustos tarihinde turgutreis esila premiumda daire beğendik ve ayırtabilmeleri için 3bin tl kapora yatırmam gerektiğini söylediler ben de verdikleri hesaba eft yaptım. İstediğimiz daire değil başka bir daireyi ayırtmışlar bize ben de daireden vazgeçtim. Sözleşme yapmadık sadece kapora verdiğime dair opsiyon formu verdiler ve formda hiçbir madde yok. Daireden vazgeçersem kaporanın yanacağını söylediler ve nitekim de vermediler. Yasal olarak paramı geri alabilir miyim? Teşekkürler şimdiden

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
14 Ağustos 2015 | 15:30 Kubra gungor 633 Kişi okudu