YABANCIYA KONUT SATIŞI ....

Soru

merhaba kadir bey. evime suriyeli bir kişi talip oldu.fakat yabancılarrın satış işlemi 1,5 - 2 ay sürüyor muş.kapora vericek ve noterde sözleşme yapıcaz.noterde yaptığımız sözleşmede nelere dikkat etmeliyim. noterde yapılan bu sözleşme ile tapumun üzerine şerh koyabilir mi veya bu sözleşme ile tapumu üzerine geçirebilir mi? teşekkürler...

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
12 Eylül 2015 | 09:20 fatih akbulut 255 Kişi okudu

Bankadan Ev Aldım Kiracı çıkmıyor

Soru

Bir bankanın ihale ile sattığı evlerden birini aldım. Evin içindeki kiracı sözleşmesi olmamasına rağmen evden çıkmıyor, çıkmak ta istemiyor, komşulardan aldığım bilgiye göre eve zarar vermeye başlamış, dolap kapaklarının kırılması, kapılarda kırıklar vs Bu durumda ne yapabilirim?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
10 Eylül 2015 | 20:38 Furkan ŞAHİN 2675 Kişi okudu

Müşterek tapulu arazinin tapu ayrılması

Soru

Müşterek tapulu 62 dönüm arazimiz var.Bu arazinin yarısı (31 dönümü) bize ait olup diğer yarısı akrabamız olan bir başkasına aittir.müşterek tapulu arazimizi tapularını ayırıp kişilerin adına tapuları alma istiyoruz.müşterek tapulu arazimiz gayri resmi ayrılmış ve herkes kendi arazisini ekip biçmektedir.1- Bu araziyi ayırmak için ne yapmamız gerekiyor cevap verirseniz sevinirim şimdide teşekkür ederim.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
10 Eylül 2015 | 16:10 Zamir Küçükbakan 799 Kişi okudu

Kiracıyı evden nasıl çıkartırım.

Soru

Daha önce bu konuyla ilgili yazılarınızı okudum fakat benimki biraz farklı. İstanbul'da oturuyorum. Tekirdağdaki evi kiraya vermek için bir emlakçıyla görüştüm. Fakat kendisine vekalet vermedim. O benim yerime bir kiracı yerleştirdi. Adam girdiğinden beri ödeme yapmıyor, 6 ay oldu. İhbarname çektim bana geri döndü. Evde bulunmadığı ve apartmandakiler tanımadığı yazıyor. Kiracı hala evde oturmaya devam ediyor. Bundan sonra nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi çalışmalar.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
10 Eylül 2015 | 14:45 Nuray Güneyli 697 Kişi okudu

Aldığım evdeki kiracıya ulaşamıyoruz. Nasıl evden çıkarabiliriz.

Soru

Merhaba. 1 hafta önce içerisinde kiracı olan evi satın aldık. Evin eski sahibi 1 ay öncesinden evi satacağını kiracıya bildirdi. Evi görme aşamasında bizde kendisine söyledik. Fakat evi satın aldığımızdan bu yana kiracıya ulaşamıyoruz. Kendisi telefonları açmıyor. Mesaj ile şu gün geleceğim diye mesaj atıyor. Tesadüf dün akşam telefonumuza cevap verdi ve ev aradığını söyledi. Fakat yüz yüze görüşüp ortak bir çözüm üretemiyoruz. Şu an bizde kiradayız. Kiracının kira kontratı yok ve 3 aylık kira borcu ile 1.5 yıllık ödenmemiş su faturası borcu bulunmaktadır. Şu an bizde kirada olduğumuz için mağdur durumdayız. Nasıl bir yol izleyebiliriz.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
10 Eylül 2015 | 08:50 Cemile Yasemin Şentürk 743 Kişi okudu

Ev satışından doğan gelir vergisi

Soru

İyi günler, iyi çalışmalar. Öncelikle Tebernüş beye daha öncede soru sormuştum , verdiği tatminkar ve açıklayıcı bilgiden dolayı kendisine teşekkür ederim... Soruma gelince, 04.02.2014 tarihinde beylikdüzü kalekent projesinden kaba inşaattayken bir adet 2+1 daire almıştım, daireyi babamın üzerine almıştık. Evin tapusu Ekim ayı içerisinde verilecek, teslimde aralık 2015 te.ben bu daireyi tapusunu aldığımda satışa çıkarmayı planlıyorum , sizlerden edindiğim bilgi çerçevesinde benim ev satışından elde edeceğim gelirin vergilendirileceğidir. Fakat projenin civarında ki emlakçıların söylediği, şahıs olduğumdan, 1 yıl içerisinde 2 den fazla al-sat yapmadığımdan ,alış ile satış arasında ki gelir farkının vergiye tabi olmadığıdır. Arada fark olacağı için alıcı , talep ettiğim fiyatın hepsine kredi çekerse hepsini beyan etmek zorunda kalıcam. Buda elde edeceğim karın hatırı sayılır bir miktarını vergi olarak devlete ödeyeceğim anlamına geliyor... Hangisi doğru, emlakçıların dediği mi yoksa benim bildiğim mi? 1 yıl içerisinde 2 den fazla al sat yaparsam bu ticari kazanca giriyor ve durum daha farklı oluyor diye biliyorum.Ne olursa olsun arada ki farkın değer artış vergisi kapsamın vergiye tabi olduğunu biliyorum. Eğer ben haklıysam bu emlakçılar ev satılsında sonra ne olursa olsun banane demeleri nekadar etik ve samimi bir yaklaşım?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
10 Eylül 2015 | 05:19 Boran Yıldırım 919 Kişi okudu

1983 yılında yapılmış evimize belediyeden ceza geldi ne yapmamız gerekir ?

Soru

mrb 1983 babam müstakıl ev yaptırdı daha sonra 2 katı 1992 de yaptırdı evin tapusu suyu elektriği her şeyi var vergileride düzenli ödendi komşu belediyeye şikayet ettiği için evimize 21000 tl ceza geldi evimiznin inşaat olduğu yazıyor cezada bide ruhsatsız olduğu ne yapmamız gerekli şimdiden cevabınız için tşk ederim

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
09 Eylül 2015 | 18:27 kadir güngör 193 Kişi okudu

Kendi isteğim ile kamulaştırma talebinde bulunma

Soru

Merhaba Kadir bey, Bizim tamamına yakını yeşil alan olan sadece 8 metresine yapı izni olan bir evimiz var.Bu evin karşısındaki evlerin hepsi Belediye tarafından kamulaştırılarak yıkıldı.Bizim ev kamulaştırma planında olmadığı için metruk bir şekilde duruyor.Benim sorum şu:Biz kendi isteğimizle belediyeye kamulaştırmaları talebinde bulunduğumuzda onların teklif ettiği ücret bize uygun gelmediği taktirde hukuki açıdan talepten vazgeçme hakkım var mıdır?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
09 Eylül 2015 | 17:44 Zerrin Altıoğlu 307 Kişi okudu

iskanı almayan müteahhite ve yapı denetim firmasına yasal olarak ne yapılır

Soru

Merhaba Kadir bey, aşağıdaki linkteki cevabınızı okudum. Bizdeki müteahhit, kendine ayırdığı çatı dubleksini plana aykırı şekilde büyüttüğü için iskanı alamadık. Yıkmakta ise direniyor. Şikayet edeceğimiz yerleri ve işlem prosedürünü anlatırsanız çok seviniriz. İyi günler dilerim http://www.tebernuskirecci.com.tr/iskani-almayan-muteahhite-ve-yapi-denetim-firmasina-yasal-olarak-ne-yapilir/126892

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
09 Eylül 2015 | 16:17 hasan kahraman 607 Kişi okudu

Ev için iki kişi arasındaki İpotek konusunda bilgi almak istiyorum

Soru

Bursa Karacabey de dedemden kalma evimiz var. Babam ve amcam ortak olarak tapusunu üzerlerine almak istediler. Babamda amcamın vekaleti de vardı. Karacabey Tapu dairesi önce olur demiş, sonra da tapuyu sadece amcama yapmışlar, babama da sen hem alıcı hem satıcı olamazsın demişler. Babam nasıl çözülcek deyince önce Karacabey Belediyesine yazı yazılmış onlardan şöyle bir cevap gelmiş 2669 parsel 420 m2 miktarlı avlulu kerpiç ev taşınmazın Bursa 2020 yılı 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planında kalmaktadır. Tespitli Köy Yerleşik Alanlarında kalmaktadır. Bu parsel de yapılar bulunmaktadır, bu yapılar 2981/3290 sayılı yasa kapsamında kalmaktadır. Talep edilen işlem 3194 sayılı İmar Kanununun 18. ve42. mad. gereğince yapılamamaktadır. Babam bu iş nasıl çözülecek deyince aranızda ipotek yaparsınız demişler. Benim sorum böyle bir ipotek işlemi yapılabilir mi ? Yapılırsa nasıl yapılır ?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
09 Eylül 2015 | 15:03 Gürsel Kumru 633 Kişi okudu