hisseli arsa satışı hakkında bilgi

Soru

Merhabalar , Babam vefat etti onun ve kardeşlerinin adına sivasta köyde hisseli arsalar bulunmakta ve ben kızı olarak orada ev yapmak istiyorum . Varislerden noterden nasıl bir evrak almalıyım ve bu yaptıracağım yerin tapusunu üzerime almak istiyorum ne yapmam gerekir varisler bana izin vereceklerini söylüyorlar çoğunluğu sağlamam yeterli OLURMU bilmiyorum hisse devri VE noterden satış nasıl oluyor yardımcı olursanız sevinirim TEŞEKKÜRLER.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
12 Aralık 2015 | 21:02 Gül Kasar 367 Kişi okudu

Magduriyetim sen dolayı sözleşmeden cayma hakkım varmı?

Soru

Merhaba 4 gün önce bir dükkân kiralamak üzere dükkân sahibi ile sözleşme imzalayarak sözleşmede dükkânda var olan demirbaşlar için bir miktar teminat bir kira bedeli ve 1 kira depozito olarak ödeme yaptım. Daha sonra demirbaşları iade edip teminatımı almak istediğimdde dükkân sahibim paramı veremeyeceğini harcadığını söyledi. Verdiğim teminat yüksek bir mebla olduğu için elimdeki parayla dükkânı açabilme gücümün olmadığını bu sebepten dükkândan vazgeçmek durumunda kaldigimi ve dükkân sahibinden anahtarını bile teslim almadigim dukkandan vazgectigimi belirtsemde ortada karşılıklı güven içerisinde yaptığımız sözleşme kontrati var. Bu konuda magduriyetim daha fazla ne olabilir ve haklarım nelerdir öğrenmek istedim . Dükkân sahibi sözleşmeyi bana tehdit gibi sunmaya basladı. İşin kötü boyutlarla sonuçlanmasını istemiyorum acil dönüş yaparsanız çok sevinirim. Teşekkürler İyi calısmalar

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
12 Aralık 2015 | 02:23 Ercüment Yiğitoğlu 580 Kişi okudu

KİRACIİHTARNAMEYİ ALMAZSA

Soru

KİRA BORCU NEDENİYLE ÇEKİLEN İHTARNAME KİRACI ADRESTE TANINMIYOR ,KAPALI DİYE İADE EDİLMİŞ.MAVİ ZARF İLE TC SİNE TEKRAR GÖNDERİLDİ.MUHTARA TESLİM EDİLMİŞ.(MUHTARLIKTA KAYDI VAR) sizden öğrenmek istediğim İHTARNAME MUHTARLIK KANALI İLE ELİNE GEÇMEZSE VEYA ALMAZSA NE YAPMAM GEREKİYOR.İKİNCİ İHTARI ÇEKMEM GEREKİYOR MU .DAVA AÇMAM İÇİN BELLİ BİR SÜRE VAR MI?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
12 Aralık 2015 | 00:46 KAMİL GÜRSES 6953 Kişi okudu

müteahhitin yeterince araştırma yapmadan evimizi yıkıp anıtlar kurulu devreye girince

Soru

21.08.2014 tarihinde 4.kat ve kapalı garaj olarak müteahhitle sözleşme yaptık.Karşılığında 200.000 liralık teminat senedi verdi. 01.09.2014 tarihinde oturulur durumdaki evimizi belediyeden yıkım ruhsatı almadan yıktı.temel aşamasına gelince karşımızda tescilli bina bulunduğu için anıtlar kurulu devreye girdi.binanın tescil tarihi 26.04.2013 tür. uzun prosedürlerden sonra 4 kat izni 12.5 metre yüksekliği olacak şekilde izin verdiler.müteahhit bize sözleşmede vaad ettiği şeyleri yapamayacağını, bu işten çok zarar edeceğini bize 1. katı vermek istediğini belirtip avukat aracılığıyla ihtarname gönderdi. biz ihtarnameye cevap vermedik. bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyiz.saygılarımla

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
11 Aralık 2015 | 10:20 hamdiye dede 424 Kişi okudu

Kiralayanın vefatı halindeki durum

Soru

İyi günler Kadir Bey, bir işyeri kiralama arifesindeyim. Aklımı kurcalayan bir konu var. Sağ iken yapılan işyeri kira kontratı, mal sahibinin kontratın 10 yılı dolmadan vefatı durumunda fesh olur mu? Var olan varisleri mevcut kiracıyla 10 yıl dolana kadar sözleşmeyi sürdürmek durumunda mıdır? Şimdiden teşekkürler.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
10 Aralık 2015 | 16:56 Rasim Kavakçı 265 Kişi okudu

Kat Karşılığı Sözleşme Feshi

Soru

Kadir Bey merhaba, Dedem ve babama ait olan 800 m2 hisseli arsanın Milli Emlak'tan tapu bedeli taksitlerinin (14 Taksit) ödenmesi ve yapılacak olan inşaatın %50'sini almak üzere babama ait olan 400 m2 alana müteahhit ile noterde sözleşme yaptık. Ancak müteahhit taksitlerden sadece 3 adedini ödedikten sonra 4. taksiti 3 ay geciktirdi ve halen yatırmadı. Bir ay öncede dedem vefat etti. Müteahhide gidip konuşmamıza rağmen bizi geçiştirip gönderdi. Kalan 400 m2 alan içinde sözleşme yaptıktan sonra ödeme yapacağını söyledi. Bizde sözleşmede yapılacak binanın bilgilerini, paylaşacağımız dairelerin yerlerini ve ölçülerini görmek istedik. Resmi olamayan projeleri gösterdi ancak inanamadık. Sonra bireysel araştırmalarımıza göre tapu taksitlerimizi yatırmadığımız da yerimizin başka kişilere satılabileceğini öğrendik. Müteahhide taksitleri ödeyemeyecek ise sözleşmeyi karşılıklı feshedip vermiş olduğu taksitleri ödeyeceğimizi söyledik. Ancak kendisinin fesih etmeyeceğini, biz edersek de noter sözleşmesinde bulunan 400.000 TL tazminatı ödeteceğini söylüyor. Arazimizin tehlikeye girmemesi için ne yapmalıyız? İyi çalışmalar dilerim.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
10 Aralık 2015 | 12:57 Emre Ercan 190 Kişi okudu

İcradan Alınan Evin Başka Biri Adına Tapu Tescili Yapılabilir mi?

Soru

Kadir Bey iyi günler, İcradan bir ev aldık, henüz tapu tescili yapılmadı. Tapu tescilini kızımız adına yaptırmak istiyoruz, mümkün müdür? İyi çalışmalar.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
09 Aralık 2015 | 16:23 Bahar Oflezer 1662 Kişi okudu

Satış vaadi sözleşmesi ve tapuya şerh

Soru

Kadir Bey Selamlar, bir dönüşüm projesinden ev almak istiyorum. Binalrın yıkımı tamamlanmış ve yapı ruhsatı alınmış bir inşaat firması yapıyor bu işi. Dönüşüm projesi olduğu için zaten orada ev sahibi olanlar var, ben dışardan gelip projeden ev almış oluyorum. Bu durumda inşaat firmasıyla noterli satış vaadi sözleşmesi yaparken Tapuya Şerh koydurma şansım varmıdır ?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
09 Aralık 2015 | 15:47 Onur Mert 346 Kişi okudu

ANADOLUM İDOLDE BAŞIMA GELEN OLAY

Soru

MERHABA KADİR BEY , ANADOLUM İDO PROJESİ İÇİN KAPORA VERDİM VE KAPORA VERDİĞİME DAHİL KAŞELİ İMZALI KAĞIT ALDIM KENDİLERİNDEN 6 AY SONRA BİRAZ PARA VERİP SÖZLEŞME YAPMAYA GİTTİĞİMDE İLK SÖYLEDİKLERİ ŞARTLARIN HEPSİNİ DEĞİŞTİRMİŞLERDİ YANIMDA BU KONUŞMAYI YAPARKEN İLK GİTTİĞİMİZDE 3 4 KİŞİ İDİK DAHA SONRA TELEFON KONUŞMALARIMIZDA DA SÖZLEŞME SARTLARINDA DEĞİŞİKLİK YOK DENİLDİ ORAYA GİTTİĞİMDE ÖDEME PLANI DEĞİŞMİŞTİ KAPORAMI GERİ İSTEDİM VERMEDİLER VAZGECEN BEN DEĞİLİM KENDİLERİ ŞAHİTLERİM VE TELEFON GÖRÜŞMELERİ VAR NE YAPABİLİRİM

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
07 Aralık 2015 | 15:01 İBRAHİM 600 Kişi okudu

Alınan Tarlanın tapu geçişinden sonra daha küçük olarak görünmesi

Soru

Merhaba Kadir Bey, Isparta'da 2015 Ekim ayında 2280 metrekarelik bir tarla aldım (Tapu ve E-devlet tapu bilgilerinde 2280 metre görünüyordu) ve bugün tekrar baktığımda, parsel, ada vs bilgileri değişmiş ve E-devlet ve Tapu sorgulama'da 1793 Metrekare görünüyor. Emlakçıyı aradım, o bölgede yeni kadastrolaşma olmuş ve bazı araziler genişlemiş bazıları da küçülmüş. Bu sineye çekmemiz gereken bir durummudur? Ya da tarlamızın yine 2280 metrekareye yükseltilmesinin bir yolu varmıdır? Ne tavsiye edersiniz? iyi çalşmalar,

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
06 Aralık 2015 | 00:07 Erol Cetinkaya 555 Kişi okudu