Depozito İadesi Hk.

Soru

Merhaba Kadir bey. benim sorum depozito iadesi ile ilgili. Kendim kamu çalışanıyım kaldığım apartdan tayin nedeni ile çıktım. 15 gün önceden de çıkacağımı ilgililere söyledim. sözleşmem 1 yıllık dı ben 1 yılımı tamamladım yeni sözleşme uzatımı resmi belge ile olmadı zımnen oldu. 2. yılımın 4. ayında daire yi boşalttım. eve girerken ilk kirayı ve depozitoyu peşin verdim. ama evden çıkarken alamadım depozitoyu. kiralarımı ve aidatlarımı banka kanalıyla ödüyordum. bu durumda alabilirmiyim depozito yu? Teşekkürler.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
04 Şubat 2016 | 13:27 Halil İbrahim KOCAR 213 Kişi okudu

şufa hakkı ve süreleri ve bildrm şekli

Soru

iyi günler. 5 ay önce üsküdardan toprak tapulu 5 daireli apartmandan babadan oğluna düşen bir daireyi 260000 tl.ye aldım fakat raiç bedeli 71000 oldğu için satış bedelini 70000 gösterdik. satıştan bir ay sonra diğer hissedar kardeşten cep telefonum ile muvafakat istedim tamam vereceğiz sorun yok dediler, bir ay sonra tekrar istedim tamam dediler şimdi telefona cevap vermiyorlar.sorum şu, ben telefonla kendilerine bildirim yapmam şufa hakkını kullanmaları için 3 aylık sürenin dolması için geçerlimi değilse ne kadar süreleri var, dava açarlarsa daire değeri için bilirkişimi yoksa tapudaki ödememi baz alınıyor, birde ben bu daireye başkasına haciz icra veya tedbir koydursam örneğin 500000 tl şufa hakkı sununa kadar hissdarlar bu daireyi benden mahkeme ile alabilirmi veya benim ne yapmam lazzım, yalnız şu ana kadar böyle bir talepleri yok. teşekkürler iyi akşamlar.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
03 Şubat 2016 | 19:25 hakkı koca 989 Kişi okudu

Hisseli arazimi ayırmak istiyorum.

Soru

180 dönümlük hisseli olan arazinin 120 dönümü şahsıma ait. 60 dönümü ise birçok hissedara ait. Hissedarlar ne almaya ne de satmaya razılar. 120 dönümü müstakil tapu olarak ayırmamız hukuken olabilir mi? Ne yapmamız gerekiyor. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
01 Şubat 2016 | 11:44 Abdullah Çakti 708 Kişi okudu

Ortak kullanım alanlarını nasıl ögrenebiliriz?

Soru

23 daireli ve kapıcı dairesi olan binanin 3 adet yan yana duvarla bölünmüş teras bulummaktadır.Birisi kapıcı dairesi ortak kullanım alanı, diğer ikisi ise tapuları alt kata bagli olarak 4 + cati arası olarak kayıtlıdır. Bu 4 +catı arası olan acik alan terasları diğer malikler ortak alan olarak kullanmaya hakları var mıdır?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
30 Ocak 2016 | 22:12 Ramazan Çokdinçer 589 Kişi okudu

Hisseli daire almak herzaman risklimidr?

Soru

Almak istediğim daire 4 hissedarının olduğu, kentsel dönüşüm alanında miras bir daire. Hissedarlardan birisi 30 yıldır ortada yokmuş. Sorunlu bir durum olduğundan değerinin biraz altında fiyatı var. Ben 3/4 ünü alıp değerini de aldığım fiyata göstersem ve ileride kentsel dönüşüm nedeniyle değeri arttığında, 4. hissedar çıkıp benden çok büyük paralar isteyebilir mi?Benim hisselerimi alma hakkına sahip olabilir mi?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
30 Ocak 2016 | 19:13 Ayşe Ay 317 Kişi okudu

Nasıl bir sözleşme yapmaliyim

Soru

Merhabalar. Biz iki öğretmen yıllarca biriktirdigimiz para ile Beylikdüzünden yeni bir binadan ev almak istiyoruz. Ev alacağımız şirketi belediyeden de sordurduk.Iyi bir sirket olduğunu guvenebilecegimizi söylediler. Ev oturumu hazır duruma gelmiş fakat kapalı otopark kısmında ufak işler var. Kat irtifaki kurulmus iskan sonrasida kat mulkiyetine gecilecek.Tabi tam olarak bilmediği için iskan alınmamış. Adamlarla konuştuk bizde yanlış olmaz heryerde gidip sorabilirsiniz iskanı da 5 aya kadar alırız dediler. Çünkü belediyede işler yavaş ilerliyor falan dediler. Şimdi kendimizi sağlama almak için iskan alınacağına ve bi sorun çıkmayacagina dair nasıl bir sözleşme yapabiliriz.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
30 Ocak 2016 | 10:52 Çağlar Şaşmaz 483 Kişi okudu

Riskli bina yikim tebligi

Soru

Kadir bey iyi gunler. Riskli oldugu tesbit edilen binamizin Belediyeden yikim karari cikti .Binadaki 12 daireden , bir dairenin iki pay sahibiyiz . Belediyeden gonderilen yikim tebligati ben dahil tum diger kat maliklerine ulasti . Yalniz dairemizin diger pay sahibi uzun suredir Avustralyada ikamet etmekte ve ikamet adresi de (Mernis ?Avustralyada gozukmekte . Tebligat kendisine Avustralyadaki Turk Buyukelciligi vasitasiyle ulasacak . Sorum su: Belediyenin verdigi 60+30 gunluk yikim suresi yasal olarak Avustralyadaki pay sahibinin ,Belediyenin gonderdigi tebligatin ona ulasmasindan sonra mi baslar ? Yani verilen yikim suresinin baslamasi, tebligatin tum kat maliklerine ulasmasi sartina mi baglidir . Saygilar .Mert Karacan.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
30 Ocak 2016 | 06:37 Mert Karacan 1063 Kişi okudu

Zilyet, mülkiyet hakkı kaybına neden olur mu?

Soru

Babamın mülkiyeti üzerine olan 20 dönüm tarlası var. Bu tarlayı 20 yıldır bir başkası ekiyor. Babam bu tarladan herhangi bir gelir sağlamıyor. Zilyet'den dolayı babam tarlanın mülkiyetini kaybedebilir mi? Teşekkür ederim Saygılarımla

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
30 Ocak 2016 | 01:40 İhsan Varol 323 Kişi okudu

kapora iadesi istisnai durumlar

Soru

merhaba, satıcı-alıcı-emlakçı arasında yapılan satış sözleşmesinde satıcıya verilen kapora satıcının vefat etmesi durumunda (satıcının vefatı üzerinden 10 ay geçti, satılacak yer varisli yer, akrabalar arası varisler satıştan vazgeçti) çocuklarından alınabilir mi?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
29 Ocak 2016 | 09:48 tuba akmaz 541 Kişi okudu

kentsel dönüşüm kira yardımı

Soru

Kadir bey merhaba , kentsel dönüşüm kapsamında bir evim var. Kiracı tahliye yolu ile çıkarıldı. (kira ödemediği için) bende kiracı olarak farklı bir evde ikamet ediyorum, kira yardımı için başvurum rededildi. yasal olarak yapabileceğim bir şey var mı? yönlendirmeniz ricasıyla

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
29 Ocak 2016 | 09:10 Barış Coşkun 363 Kişi okudu