kira sözleşmesine damga pulu yapıştırılmadı

Soru

İyi günler. Kira sözleşmesine damga pulu yapıştırılmadı. Sözleşme geçersiz mi oluyor bu durumda?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
04 Mayıs 2016 | 15:21 Ömer AKTAŞ 407 Kişi okudu

İcra yükümlülüğüm.

Soru

Vefat eden babamın trafik kazası borcundan dolayı, tüm varisleri hakkında 01.01.2006 tarihinde icra davası açılmıştır. Ancak bugüne kadar adımıza bir tebligat yapılmamıştır. Dava açıldığını e-devlet şifremle öğrendim. Babamın borcunu ödemek zorunda mıyım yoksa zamanaşımına uğramışmıdır?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
03 Mayıs 2016 | 23:44 Hulisi Çelik 503 Kişi okudu

Banka ipotegi kaldirmadi ne yapabilirim

Soru

Kadir bey merhaba cvp icin simdiden tesekkurler. Banka ipotekli bir evi krediyle satin aldim.Benim banka diger bankayla iletisime gecti ve ödeme karsiliginda ipotegin kalkacagini soylediler ve bankamin dedigine gorede bunu evrakla taahhut ettiler, ve krediyide direk o bankaya gönderdik fakat halen kaldirmadilar aradigimdada kaldiracagiz falan filan oyaliyolar bu durumda ne yapabilirim.Bu durumdan da 1. derecede benim banka sorumlu olurmu.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
03 Mayıs 2016 | 15:34 Çetin Kaya 415 Kişi okudu

sözleşme olmadan emlakçı komisyon istiyor.

Soru

Merhaba Kadir Bey, Emlakçı ile problemimiz var. Ailem Şubat ayında ev gösterme sözleşmesi imzalayarak emlakçı ile 8 no lu daireye bakmış. Ancak ben arka daire diye o daireyi (8 no.) istemiyordum, 2 ay sonra Nisan ayında aynı binada ön dairede (7 no.) müteahhitten satılık ilan görüp, müteahhit ile anlaşıp kaparo verdik. Tapuyu almaya gittiğimizde emlakçı birden araya girerek para talep etti. Oysa ki biz emlakçı ile almak istediğimiz daire için görüşmedik, sözleşme yapmadık. Ama aynı binada bir daireye bakmak için sözleşme yaptıysak, sözleşme yapmadığımız daire için de para ödemek zorundaymışız. Bunu kanıtlamak için diğer daire için yaptığımız ev gösterme sözleşmesini emlakçıdan istedik, fakat ısrarla göndermiyor. Para vermezsek dava açabilirmiş, dava açarsa dava bütün aileyi kapsayabilirmiş. Sizce böyle bir yaptırım söz konusu mu? Yardım ve bilginizi rica ederim. Çok teşekkür ederim.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
28 Nisan 2016 | 12:40 Serda Yamak 1245 Kişi okudu

bina ve mütait sorumluluğu

Soru

Merhaba kadir bey Bizim binamızda mütait bina bitişini vermiyor.Halen inşaat gözüktüğü içinde meskene çeviremiyoruz.Belediye binanın bitişinin verilmesi için çevre düzenlemesi ve asansörün eksiklerinin giderilmesini şart koşuyor.binaımız 5 yıl oldu mütait ben karışmam benden çıktı diyor.Burdaki asansör ve çevre düzenlenmesinin yapımı sorumluluk mütaittemidir yoksa bina da oturanlardamıdır.Lütfen bu konuda yardım edermisiniz.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
27 Nisan 2016 | 17:40 Selami kaymak 471 Kişi okudu

vekalet verilmiş kişiden tapu satışı nasıl olur

Soru

merhaba köyde çoğu benim üstüme olan halamla benim adıma tapu var halam oğluna vekalet vermiş satış için devri bana yapacak köy kars bende ankaradayım nasıl bir yol izlemem ve işlem yapmam gerekir satışı yapcak oğlu karsa gidemiyor burdan oğlundan veklalet alıp tapuyu üzerime alabilirmiyim şimdiden teşekkürler

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
26 Nisan 2016 | 20:18 Habip Güngör 367 Kişi okudu

Apartman bahçesi kullanımı

Soru

Apartmanımızda 16 adet daire vardır.Apartmanızın geniş bir bahçesi bahçenin içinde meyve ağaçları ve oturma yeri mevcuttur.Bahçeyi apartman sakinlerinden 7 aile kullanıyor.Bahçenin etrafını kapatmışlar onlar anahtarlarla girip çıkıyorlar.bize kullandırmıyorlar bunun için ne yapabilirim. teşekkür ederim

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
26 Nisan 2016 | 10:42 kezban bakımcı 1081 Kişi okudu

Vekaletname ile arsa satışı

Soru

Merhabalar, bu sitede başlıktaki gibi bir sayfada kısaca bir yazı okudum. Bunun için teşekkür ederim. Sorun şu; Bizde hem vekaletname var hemde tabular var orjinalleri. Söz konusu arsalar birkaç tanedir. Birkaçında 5 ortak var yani 5e bölünmüş. Ben bu 5e bölümüş olandan sadece payım olanı satabilir miyin. Diğeri ise arsalardan birtanesinde ortak olan kişi şu anda hapiste onun payını yine vekaletname ile satabilir miyiz yada vekalaetname alabilir miyiz. Yada en basiti arsalar zaten benim üzerime bir vekaletname verip satışı bununla yapabirli miyim.Bununla neler yapabirlim bu konular gerçekten benim için önemli. selametle..

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
24 Nisan 2016 | 20:50 semih yolcu 698 Kişi okudu

Babamdan Miras Kalan Evin TAhliyesi

Soru

Merhaba Hocam; Günlerdir verdiğiniz cevapları okuyorum. Maşallah okumakla da bitmiyor. Allah razı olsun. Kişilerin sormaları tükenmez, Allah size kolaylık versin. Sayın Hocam; Okuduğum arşivlerde sorunumla alakalı cevap bulamadığımdan ben de soranlar zincirine eklenmek zorunda kaldım. Hoş görünüze sığınıyorum. Sorum, daha doğrusu sorunum şu: Evli ve 2 çocuk annesiyim. Ayrı bir ilde yaşayan ve ansızın hayatını kaybeden babamdan bir daire kaldı. Babamın tek mirasçısıyım. Kendi evimiz yok. Kendimi bildim bileli kiralarda sürünüyoruz. Eşimin borçları vardı. Daha doğrusu yaşamımızı sürdürebilmek ve hasta bir çocuğumun tedavisi için sürekli borçlanıyorduk. Sırf bu borçları kapatabilmek için eşim ilk yasal sınıra ulaştığında emekli oldu. Emekli ikramiyesini borçlara dağıttık. Elimizde sadece emekli maaşı kaldı. Babam vefat edince biz de miras kalan dairenin bulunduğu ile göçmeye ve evime yerleşmeye karar verdik. Tam da sorun burada başladı. Ölen babam, kendi annesiyle yani benim babaannemle bana miras kalan evde oturuyordu. Babaannemim maddi durumu iyi. Dul aylığı alıyor ve bankada en az bir daire alacak kadar parası da var. Taşındığımızdan beri 1 yıl oldu. Burada da hala kiracıyız ve çok zor durumdayız. Babaannem evden çıkmıyor. Çıkmadığı gibi birlikte oturmayı da kabul etmiyor. Dairenin tapusunu kendi üzerime almışım. Su, elektrik vb. devirlerini yapmışım. Kısacası intikal ile ilgili her şeyimiz tamam. Önce ?babaannemdir? diye saygımızdan şu andaki durumumuza katlanmak zorunda kaldık. Ama artık bir sonraki ayı getirebilme şansımız kalmadı. Babaannem bunu bildiği halde hiç aldırmıyor ve taviz vermiyor. Sayın Hocam; Ne yapabiliriz? Dairemi satabilir miyim(kendimize uygun daha mütevazi bir ev almak artanıyla da ihtiyaçlarımızı karşılamak için). Veya kendim oturmak için tahliye ettirebilir miyim? Okuduklarım hemen hemen hep ?kiracı? içerikli. Çoğuda 6 ay, 1 yıl falan gibi sürelerle anlatılmış ama bu durum farklı değil mi? Çocuklarımın üzerine yemin olsun ki Hocam, şurada Nisan Ayını hallettik şimdiden Mayıs?ta ne yapacağımızı düşünüyoruz. Tapusu üzerime olan evime sahip olmak için ne yapmalıyım Hocam? Allah rızası için, lütfen acil bir yol gösterin bize. Teşekkür ediyorum, saygılarımla?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
14 Nisan 2016 | 01:08 Gamze Atmaca 6861 Kişi okudu

hisseli arsa tapusunda ortaklığın giderilmesi

Soru

merhaba kadir bey. bizim babadan kalma evimizin yanında yine babadan kalma 201 m2 lik bir arsamız var. bu arsanın 116 m2 si benim üstüme kalan 85 m2 si şuurlandırmada diğer bir şahsın üzerine yapılmış. biz bu arsaya ev yaptırmak istiyoruz ancak hissedar arkadaşla arsayı değerlendirmede anlaşamadık. hissesini satmaya da yanaşmıyor. bende hissemi satmak istemiyorum. bu durumda ortaklığın giderilmesi için nasıl bir yol izlemeliyim. izale-i şüyu davası mı açmalıyım? cevap için şimdiden teşekkürler.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
13 Nisan 2016 | 12:29 murat apaydın 1171 Kişi okudu