Boşanırken kocamdan hiçbir şey alamaz mıyım
Boşanmak üzere olduğum kocam bana hiç bir şey vermeyeceğini söylüyor. Şu anda kocamın evinde oturuyoruz, beni sokağa atmakla tehdit ediyor, ne yapabilirim?
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Boşanmak üzere olduğum kocam bana hiç bir şey vermeyeceğini söylüyor. Şu anda kocamın evinde oturuyoruz, beni sokağa atmakla tehdit ediyor, ne yapabilirim?
Merhaba sayın avukat Kadir Kurtuluş, size şöyle bir sorum olacak. Bir emlakçıya gittik ve bize 2000m2lik bir arsanın yarısının çok uygun bir fiyata satıldığını söyledi. Arsanın yarısını hakikaten ederine göre çok çok ucuza, 1 milyon liraya aldık. Fakat tapuda harç çıkmasın diye 200.000 lira gösterdik. Şimdi bize bir tebligat geldi, hakkımızda ön alım davası açılmış, biz bu 1 milyon liramızı kurtarabilecek miyiz yoksa arsayı bizden 200.000 liraya mı alacaklar?
Muğla?da bir arsa kooperatifi çok uygun fiyata bir arsaya paydaş olabileceğimizi söyledi, arsa büyük bir arsa, 1?er dönümlük parseller olarak satıldığını daha sonra burda büyük doğal parklar ve villalar yapabileceğimizi ayrıca imar çıkacağını bize söyledi, biz de satın aldık. Ne imar var ne park ! Ne yapmalıyız?
Eyüp'te oturmaktayım, kocamla birlikte kredi çekerek bir daire satın aldık, kredi taksitlerini ödüyoruz fakat kentsel dönüşümle binamızın tekrar yapılması söz konusu. Bu durumda ne olacak krediyi ödeyecek miyiz? Bize kentsel dönüşüm kredisi verecekler mi? Şimdiden saolun.
Adamızda kentsel dönüşüm yapılmak üzere 9 parselle anlaşmalar yapılıyor, burası kentsel dönüşüm alanı değil, dolayısıyla riskli bina tespiti yapılacak. Bir parseldeki yeni bina ada bazlı kentsel dönüşüme katılmak istemiyor. Bu binayı kentsel dönüşüm hukuku bakımından yıkmak mümkün müdür?
Binamız Kentsel döünüşme girecek , sahip oldugum dükkanımın metrekaresi 200m2 dir fakat tapuda hisseme düşen pay toplammetrekareyi bu paya böldüğüm zaman 30 m2 gözükmektedir.Müteahhit ise bize buna göre dükkan vermek istediğini söylüyor. Haliyle ??komşularım?? da böyle olsun diyor. Arsa payı ve mevcut dükkan durumu farklı. Yani bu kentsel dönüşüm bizi hak kaybına mı uğratacak? Sayın Avukat Kadir Kurtuluş cevaplarınızı bekler şimdiden teşekkür ederim.
merhabalar.6 ay evvel istanbulda aldığım dairenin bir kısım parasını borç aldığım arkadaşım daire alırken tapuda yanımızda bulunuyordu.bana verdiği borç paranın karşılığında alacağım daireye intifa hakkı koymamı istedi.bende kabül ettim.tapudaki memurda arkadaşım ölene kadar daireyi kullanma hakkına sahip fakat o öldükten sonra dairedeki şerh kalkar dedi.yani çıplak mülkiyet hakkı arkadaşımın fakat tapu benim üzerime.yanlız işlerim ters gitti ve ben iflas ettim.dolaysıyla arkadaşımın parasını ödeyemiyorum.arkadaşım ilede uzlaşamıyoruz.verdiği paranın daha fazlasını talep ediyor.yada daireye benim verdiğim paradan daha az bir para teklif ediyor.bu durmda daire üzerine kredi çekebilirmiyim.veya daireyi satabilirmiyim.çok müşkül durumdayım .
Tekirdag ili Kapaklı ilçesinde bulunan 2000 m2 tarlamın içinden asfalt yol geçiyor. Bu yol tarlamı böldüğü için kullanım verimim düşük kalıyor. Bu durumu Kapaklı belediyesine sorduğumda bana yolu onların yapmadığını il özel idarenin yaptığını ve durumu büyükşhir belediyesine bildirmemi istersem yolun tarlamdan kaldırılmasını talep edebileceğimi söylediler. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar.
Müteahhit fikirtepedeki yerimizde arsa toplama çalışması yapmıştır fakat ne kadar arsada proje yapacağını bilmediği için bizimle sözleşme yaparken kat ve konumlar çok afaki çizimlerle gösterilmiştir. Kentsel Dönüşüm avukatına sorduğumuzda şerefiye hakkımızdan bahsetmektedir. Kentsel dönüşümde şerefiye nedir? Nasıl hesaplanır ve bizim burada ne yapmamız gerekir?
15 Eylül 2014 tarihinde eksikliklerin yapılması şartıyla teslim aldığımız dairemizi 28 kasım 2014 tarihinde ufak eksikliklerin kalmasına rağmen ustabaşının ricasıyla imza atarak teslim aldık ve önümüzdeki günlerde taşınacağız. Geçen süre içinde oturmadığımız halde ekim kasım aidatı ve gaz ve ortak gider faturası çıkarıldı, bu çıkarılan borcu ödemek zorundamıyız kanuni hakkımız nedir. SAYGILARIMLA