kadastro mahkemesi

Soru

merhabalar..2b ye tabi arsamızın kadastro tespitinde isim yanlışlığı gerekçesiyle dava açtık ve dava sürüyor dahada sürecek gibi.meclisteki 2b yasası çıktığında kadastro tutanaklarının güncelleneceği söyleniyor.tapu alabilmek için mahkemenin bitmesini mi bekleyeceğiz.yoksa tutanak yeniden güncellenip mahkemeyi beklemeksizin tapu alabilecek miyiz.ilginize teşekkür ederim...

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
06 Mart 2012 | 06:53 ibrahim düz 379 Kişi okudu

Site içinde ortak alana pisleyen köpekler

Soru

Merhaba, 7 bloklu bir Site içinde 6-7 kişi köpek beslemektedir. Kopeklerini ortak alan olan cimlerde pisliklerini yaptırmakta ve poşetle toplamamaktadırlar, orada oyanayan çocuklar,bebekler kopek pisliklerini ellemektedirler . Site yönetimi 4 kez bilgilendirme göndermiş olmasına rağmen duyarsız kalmaktalar ve cimlerin üzerinde pislikleri yaptirmaya devam ettirmektedirler. Umumi alanda kopeklerin pisliklerinin bırakilayip toplanması gerektiğine dair kanunda bir madde var mıdır? Yonetimin nasıl bir yaptirimi olabilir?

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
06 Mart 2012 | 04:54 ayse gur 675 Kişi okudu

kapıcı dairesi işgali

Soru

Merhaba Hilal Hanım, Benim sorum şöyle,72 daireden oluşan bir apartmanda oturmaktayız. İmar kanunu gereği apartmanda 2 adet kapıcı dairesi vardır. Bunlardan birinde kapıcı oturmakta,diğerini ise müteahhit yönetim planında ......yapışirketine aittir diye yazmış. kat mülkiyeti kanununa göre kapıcı daireleri ortak kullanım alanı olduğu için o dairede kapıcı ikametgah etmiyorsa ,dairenin kullanımı ortak bir karar göre olmalıdır. Şu anda müteahhit orayı ofis olarak kullanmaktadır.Müteahhiti o kapıcı dairesinden nasıl çıkartabiliriz. İlginize şimdiden teşekkürler Mete Kezlev

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
06 Mart 2012 | 02:41 Mete Kezlev 1473 Kişi okudu

tapu masrafları

Soru

Hilal hanım bir önceki soruma yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak. Size evi teslim alırken tüm ödemelerimi ( iskan bedeli, hizmet bedeli, kdv ve diğer tüm senetler dahil) yaptığımı belirtmiştim, şimdi Fiyapı'ya tapu için mürecaat ettiğimde tüm tapu masrafını bana ödetmeye çalışıyor yani 108000 TL'nin %3'ü olan 3250 TL'yi benim ödemem gerektiğini belirtiyorlar. Fakat benim bildiğim ve araştırdığım kadarı ile tapu kanununda tapu masraflarının yarısı Alıcı yarısı Satıcı öder şeklinde. bu şekilde olması gerektiğini söylediğimde ise sözleşmenizde tapu masrafları alıcıya yazıyor diyorlar, haklılar bu şekilde yazıyor. Ama sözleşmede tapu masrafı derken kanunen ödemem gereken yani hakkım olanı kadarı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Kısacası sözleşmede tapu masrafının "Satıcı'ya" ait olan kısmınıda alıcı öder diye bir ibare yok. benim bu durumda ödemem gereken tutar Fiyapının dediği gibi tamamımıdır.

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
05 Mart 2012 | 18:58 cihan güzer 381 Kişi okudu

kat karşılığı arsa sözleşmesi

Soru

hilal hanım sözleşmemiz noter sözleşmesi ve ipotekler noter ve tapu dairesinden ipotekli

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
05 Mart 2012 | 16:53 birol ak 225 Kişi okudu

dükkanın zararı karsılanması

Soru

ben bir aparmanın dükkan sahibiyim yonetıcı apartmanı montalama yaparken dükkanlarımı kullandıgı için kıra bedelını ıstedım vermedi ayrıca dükkan ustunde kapıcı dairesinden su akıntısı var bunu bıldırdım ama zararım karsılanmadı bu yuzden ne yapmam gerekır tesekkurler

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
05 Mart 2012 | 13:34 ismail büyükışıklar 347 Kişi okudu

Bu haksızlık nasıl giderilecek?

Soru

Hilal Hanım merhaba, Uzun yıllardır küçük birikimlerimizi değerlendirek Hadımköyden 600m2 büyüklüğünde 2 adet İMARLI İFRAZLI yer aldık 02/09/2012 tarihinde askıya çıkan 1/5000 planlarda arasanın biri tamamen yeşil alan diğeri arsının ise yarısı dere koruma(dere diye bir şey yok) alanı olarak planlarda görünmekte itirazlarımızı yaptık eğer haklı bulunmazsak ne yapmamız gerekiyor? İmarlı ve ifrazlı yerlerin bu şekilde değerlendirilmesi çok büyük haksızlık. Lütfen bana hakkımı sonuna kadar arayacağım bir yol gösterin? Teşekkürler.

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
05 Mart 2012 | 09:09 Nihat Köksal 495 Kişi okudu

Fiyapıda iskan sorunu

Soru

Hilal hanım merhaba, Tebernüş bey'sorduğum soruyu size sormamı istedi cevaplarsanız çok sevinirim. fiyapı esenşehir konutlarında daire sahibiyim ödemelerim tamamlandı ama henüz tapumu alabilmişdeğilim. Şu an zaten iskan sorunu var ve bu nekadar sürer bilemiyorum bu adamların herşeyi yarım ve herşeyi yalan dolan, acayaip tedirginim. oturduğumuz site 816 daire var bu dairelerden 250 civarında oturum var, bize iskan alınabilmesi için tüm daire sahiplerinin iskan bedelini ödemesi gerektiğini söylediler. Bu doğru olabilirmi, daire sahiplerinin tamamına ulaşılmaz ise iskan alınamayacakmı ? İskan alınabilmesi için sadece bu sorunun çözülmesi yeterlimi ? İskan alınabilmesi için hangi durumların neticelendirilmesi lazım ? Bizim fiyapıya ne gibi yaptırımımız veya baskımız olabilir.? Bu arada sitede toprak sahiplerinin de blokları var. Bu bloklardaki dairelerin bazıları tamamlanmamış ve FİYAPI bu projeyi başka bir mutahit firmadan almış ve belediyede 2+1 olarak görünen proje şuan tüm daireler 3+1 bu negibi bir sorun yaratır ve nasıl çözümlerinir. lütfen önemle cevabınızı bekliyorum.

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
05 Mart 2012 | 04:38 cihan güzer 491 Kişi okudu

arsa karşılığı inşaat sözleşmesi

Soru

sn hilal hanım arsa karşılığı daire sözleşmesinde,arsa sahibinin tedbir amaçlı koyduğu ipotekli dairelere sözleşme sonunda inşaat tamamlanmaz ise inşaatı tamamlamak için ipotekli dairelere nasıl işlem yaparak inşaatın devamını sağlar.bu arada müteaahit ipotekli dairelerin çoğu kısmını yakınlarının üzerine tapu ile devretmiş ama ipotekler arsa sahibinde.bilgi verirseniz çok sevinirim.selam ve saygılarımla.

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
04 Mart 2012 | 17:55 birol ak 197 Kişi okudu

kat mülkiyeti hakkında

Soru

Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak halen bazı noktalarda tereddütlerim olduğundan aşağıda belirteceğim konuları daha açık cevaplayabilirseniz sevinirim. Toprak sahipi ve müteahhit arasındaki noter sözleşmesinde ?Bina iskanı müteahhite aittir. ? ?Belediyeye ödenecek ruhsat harcı ve tüm masraflar müteahhide aittir.? maddeleri mevcut. Yani sadece toprak sahibinin iskanını alır diye bir madde yok. Toprak sahibinin halen 13 dairesi, müteahhidin ise 20 daireden 16'sını satıktan sonra kalan 4 dairesi mevcut. Anlaşmaya göre bina yapı ruhsatı 25/4/2007 de alındığı ve 25/04/2012 de iskan alımı için şart koşulan 5 yıllık sürenin bitmesi ile ilgili sorun toprak sahibinin sorunudur. 2010 mayıs ayında dairemi müteahhitten satın aldım ancak iskanı onun almasının şart olduğunu düşündüğümden bu hususda aramızda bir konuşma olmadı. Ayrıca yöneticimiz daire başı alınan 1500 tl lik parayı müteahhide teslim edecek ve talep edilen para ön ödeme olarak istenmektedir. Buna ek olarak ?ek ödemeninde ne kadar olacağı daha sonra bildirilecektir.? şeklinde bir yazı da bize gönderildi. Yukarıda belirtilen noter anlaşmasına göre bina bir bütündür ve iskanda binaya alınır. Neden bu haklı gerekçelere sahipken paramı yöneticiye ( yani müteahhide ) verip daha sonra mahkeme kararıyla alacağımı tahsil için uğraşmam gerekiyor. Bu gerekçelerle yasal olmayan istenen parayı vermemem uygun değil mi? Noterden yöneticiye ihtarname çekme hakkım yok mu ? Müteahhidin kendisinden darie satın alanların üzerine iskan masraflarını yüklenmesi hukuka aykırı olmuyor mu? Teşekkür ederim.

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
04 Mart 2012 | 14:22 kemal büyükeroğlu 479 Kişi okudu