Riskli binaların yıkılıp yapılması nasıl gerçekleşir?
Soru
Müteahhit çeşitli tekniklerle bina sahipleri ile tek tek anlaşma yaparak 2/3 çoğunluğu sağlamış durumda. Ancak bu süreçte bina sahipleri olarak toplantı yapmadık, karar defterimize karar almadık, en azından benim haberim yok. Bir kısım anlaşmaları yaptıktan sonra riskli bina olduğuna dair rapor alınmış. Sonra anlaşma yaptıkları binayı boşalttı. Bizde boşaltmak zorunda kaldık ancak, bir akşam geldiğimizde apartman resmen yağmalanmıştı. Daha iyi şartlarda başka teklifleri de değerlendirme şansımız olmadı böylelikle.
Müteahhit şimdi 1/3 azınlığa baskı yaparak sözleşmeyi imzalamamızı istiyor.
Azınlık hisseye sahip olanlar olarak hakkımızı nasıl koruyabiliriz, bu zorbalığa karşı neler yapabiliriz?
Yanıt : Merhaba. Riskli raporu çıktı ise binanın yıkılması gerekir.Yıkım sürecinden sonraki uygulama kararları 2/3 lük çoğunlukla alınıyor. Çoğunluğun dışında kalan kişiler için bazı uygulamalar yapılıyor. Konu ile ilgili bilgilere Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com 'daki Buraya tıklayınız adresindeki haberden ulaşabilirsiniz.
Özge Özdemir tarafından yanıtlandı. Yanıt : Merhaba. Riskli raporu çıktı ise binanın yıkılması gerekir.Yıkım sürecinden sonraki uygulama kararları 2/3 lük çoğunlukla alınıyor. Çoğunluğun dışında kalan kişiler için bazı uygulamalar yapılıyor. Konu ile ilgili bilgilere Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com 'daki Buraya tıklayınız adresindeki haberden ulaşabilirsiniz.
Yorumlar
Henüz yorum yok.
Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın