Piyasada kimlerin işleri iyi? Kimlerin kötü?
1) İster patron olun ister ücretli çalışan bildiğiniz ekonomi bilgisi işlerinizde işinize yaramıyorsa boşuna öğrendiğiniz anlamına gelir. Yani bilginiz size yarar sağlamıyorsa boşuna öğrenmişsiniz.
2) Aklın, zekanın, yeteneğin, güzelliğin veya yakışıklılığın fazlası zarardan başka bir şey getirmez:) Bilgi için de aynısı geçerli. Bilginin fazlası da zarar getirir:) Temel mantığını anlayamadığınız bilgi bol bol yanlış karar almanıza yarar:)
3) Piyasada çok bilenlerin/bilmişlerin işi kötü. Ama olaylara temkinli yaklaşanların işleri iyi.
4) Krediye bulaşmış olan şirketlerin ve patronların işleri kötü. Kredi borcu olmayan ya da öz sermayeye göre düşük kredi borcu olanların işleri iyi.
5) Geçmişte döviz kredilerinin faiz oranlarının düşük olduğu dönemde buna aldanıp döviz bazlı kredi kullananların işlerini sormayın:)
6) Bildiği işi yapanların işleri iyi. Bilmediği işleri yapanların işleri kötü.
7) İşine konsantre olup dağılmayanların işleri iyi. Kazançlı gördüğü her işe dalanların ve sektör çeşitlendirmesi yapanların işleri kötü.
8) Finansı iyi bilenlerin yada bildiğini zannedenlerin işleri kötü. Finansı bilmeyen ve geleneksel mantıkla hareket edenlerin işleri iyi.
9) İşini disiplinle yapanların işleri iyi. Disiplini elden bırakanların işleri kötü.
10) Önyargı ile hareket edip gerçekleri anlamayanların işleri kötü. gerçekleri anlamaya çalışanların işleri iyi.
11) Elemana değer veren ve şirketlerinde iyi bir takım oluşturmayı başaranların işleri iyi. Bunu başaramayanların işleri kötü.
Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için Buraya tıklayınız
Yorumlar
Henüz yorum yok.
Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın