Parsel tarla alacagım.....
Soru
Mrb hocam hayırlı bayramlar.hocam silivri fenerköy de tarla almayı düşünüyorum. Baya arastırıyorumda...sorum şu hocam..emlakçı dıyo bana ait 4 donum tarlam var bunları parsel halinde satıyorum.bende 268 mtre kare almayı dusunuyorum..ama araştırmam sonucu aklımda şu soru ışaretı var..dıyolar kı parsel aldıgın zaman obür parsel sahiplerinin rızası olmadan alırsan ılerıkı zamanlarda sana dava açıp elinden tarlayı alabilirler...oyle bişey varmı hocam...oyle bisey varsa Resmıyette ne yapacagız bılgılerınızı paylasırsanız cok sevınırım şımdıden cok sagolun saygılar...
Yanıt : Merhaba. Tapu kaydına bakmak gerekiyor. Tapu kayıtlarında elbirliğiyle müşterek hisseli durumdaysa yani hisse sahiplarinin adları ve hisse miktarları işlenmişse tek başına satamıyor, diğer hissedarların da rızası gerekir. Ya ortak karar alıp, hep birlikte tapuya gider ortak rıza ile hepsi satışı imzalar tamamını satarlar ya da aralarında anlaşıp,ortak karar alır gider tapu müdürlüğünden herkesin hissesinin kendi adına hisse hisse tescilini ister ve sağlarlar. Ancak ondan sonra herkes isterse kendi adına tescil edilmiş müstakil hissesini diğerlerine danışmadan satabilir.Satarken de diğer hissedarların alma önceliği(Şufa hakkı) vardır.Elbirliğiyle iştirak halindeki hissedarlar satışta aralarında anlaşamıyorlarsa, adlarına hisse tescili yaptırp riske girmek te istemiyorlarsa bu takdirde en iyisi biri veya birkaçı ilgili Sulh Hukuk Mahkemesine müracaatla izale-i şuyu davası açıp karar verilmesini sağlarlar. Buraya tıklayınız adresindeki yazımı okuyun.
Özge Özdemir tarafından yanıtlandı. Yanıt : Merhaba. Tapu kaydına bakmak gerekiyor. Tapu kayıtlarında elbirliğiyle müşterek hisseli durumdaysa yani hisse sahiplarinin adları ve hisse miktarları işlenmişse tek başına satamıyor, diğer hissedarların da rızası gerekir. Ya ortak karar alıp, hep birlikte tapuya gider ortak rıza ile hepsi satışı imzalar tamamını satarlar ya da aralarında anlaşıp,ortak karar alır gider tapu müdürlüğünden herkesin hissesinin kendi adına hisse hisse tescilini ister ve sağlarlar. Ancak ondan sonra herkes isterse kendi adına tescil edilmiş müstakil hissesini diğerlerine danışmadan satabilir.Satarken de diğer hissedarların alma önceliği(Şufa hakkı) vardır.Elbirliğiyle iştirak halindeki hissedarlar satışta aralarında anlaşamıyorlarsa, adlarına hisse tescili yaptırp riske girmek te istemiyorlarsa bu takdirde en iyisi biri veya birkaçı ilgili Sulh Hukuk Mahkemesine müracaatla izale-i şuyu davası açıp karar verilmesini sağlarlar. Buraya tıklayınız adresindeki yazımı okuyun.
Yorumlar
Henüz yorum yok.
Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın