param yok ama borcumda yok
Soru
hocam merhaba, nasilsiniz? param yok ,borcumda yok herhangi birsey almayi yada yatirim yapmayla ilgili degil zaten param yok , her sabah dolarla yatip dolarla kalkan bir ülke olduk.dövüiz her gün cikiyor paramiz deger kaybettigini yaziyor gazeteler,hhayat her gecen gün pahalilasiyor bunlari bizi yönetenler görmüyormu? dövizin cikmasi iyimi kötümü onuda tam anlamadim .basimizdakiler olaylari görüyorlar ona göre ülkeyi yönetiyorlar. yasim 55 ,dolarin 1,5 2 lira oldugunu avronun 2 lira oldugunu hatirliyorum,ama cocukken ekmek, gaz, seker ,tüp kuyruklarinda bekledigimizi de hatirliyorum . acaba ülkemiz birgün almanya,fransa yada diger avrupa ülkeleri gibi gecimin dert olmadigi bir ülke olacakmiyiz? bu arada herhangi bir partiyide desteklemiyorum ülkeye kim yararliysa o yönetsin.kisacasi siz bu konuda ne düsünüyorsunuz? bu gidisat iyimi kötümü? saygilar
Yanıt : Merhaba. Çok teşekkür ederim. Bu koşullarda ne kadar iyi olunursa o kadar iyiyim. 1) Dövizin çıkması kötü. Çünkü piyasaya hayat pahalılığı olarak yansıyor. 2) Döviz bir birim artıyorsa içerdeki fırsatçılar 2-3 birim zam yapıyor. 3) Geçimin dert olmadığı bir ülke olmamız zor değil. Ama çok çalışmamız gerekli. Tam liyakatı sağlarsak, rüşveti ve hırsızlığı bitirirsek süper güç oluruz. Bunu bugün ve bu dönem için söylemiyorum. Bizim en büyük sorunlarımız yaklaşık 200 yıldır bunlar. Atatürk dönemi hariç hep bu sorunlarla boğuşmuşuz. 4) Gidişatımız çok iyi değil. Gereksiz yere, kasamız tam takır olmasına rağmen Londra finans baronlarıyla boğuşuyoruz. Ama bunun da üstesinden geleceğiz. Nelerin üstesinden gelmedik ki?
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı. Yanıt : Merhaba. Çok teşekkür ederim. Bu koşullarda ne kadar iyi olunursa o kadar iyiyim. 1) Dövizin çıkması kötü. Çünkü piyasaya hayat pahalılığı olarak yansıyor. 2) Döviz bir birim artıyorsa içerdeki fırsatçılar 2-3 birim zam yapıyor. 3) Geçimin dert olmadığı bir ülke olmamız zor değil. Ama çok çalışmamız gerekli. Tam liyakatı sağlarsak, rüşveti ve hırsızlığı bitirirsek süper güç oluruz. Bunu bugün ve bu dönem için söylemiyorum. Bizim en büyük sorunlarımız yaklaşık 200 yıldır bunlar. Atatürk dönemi hariç hep bu sorunlarla boğuşmuşuz. 4) Gidişatımız çok iyi değil. Gereksiz yere, kasamız tam takır olmasına rağmen Londra finans baronlarıyla boğuşuyoruz. Ama bunun da üstesinden geleceğiz. Nelerin üstesinden gelmedik ki?
Yorumlar
Henüz yorum yok.
Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın