Ortak kullanım alanı çatı bahçesi ve imar barışı
Soru
İskanlı yapıda kot farkı ile çatı bahçesi ile dairem yanyana bu çatı bahçesine benim yatak odamın kapısından buraya çıkılıyor ve bu kapı bina projesindede var sonradan açma bir kapı değil ayrıca merdivenlerden buraya diğer kat maliklerininde çıkması için bir kapı daha var. Bu alan benim yatak odama bitişik ve büyük camlı kapı olması sebebiyle benim yatak odamın içi buradan net bir şekilde görünüyor buranın ortak kullanılması mahremimize uymuyor diye ben merdivenlerden çatı bahçesine çıkış kapısını betonla kapatttırdım. Daha sonra çatı bahçesininde yatak odamın kapısına bakan tarafını kısmen odaya çevirdim ve kendi dairemle birleştirdim. Odaya çevirdiğim bu alan için imar barışına başvurdum ve parasını yatırdım. Ancak binadan diğer kat maliklerinden imza toplama sürecinde bir malik imza vermedi ve avukat yoluyla bize ihtar çekti merdiven çıkış kapısının ve çatı bahçesinin eski haline Geri çevirilmesini istiyorum diye ihtar çekmiş. Bu süreçte mahkemeye gidersek buralara yıkım kararı gelirmi daha önceden başvurmuş olduğumuz imar barışı işe yararmı diyelimki mahkemeyle yıkım kararı geldi yapıları yıkmazsak en kötü senaryo ne olur diğer kat maliklerinin burayı kullanmaması için ne yapabilirim okuduğunuz için teşekkür ederim saygılarımla
Yanıt : Merhaba. Apartman proje ve diğer belgelerini inceleyen mahkemenin verdiği karar doğrultusunda uygulama yapılması gerekiyor. Buna karşın iskanlı yapıda ortak alanlar daire veya dükkan tarafından kullanılıyorsa, bunun için müracaat edilebiliyor. Yapı kayıt belgesi alınmasında kat malikleri onayına ihtiyaç olunmamasına karşın, kat mülkiyeti için yüzde 100 muvafakatın alınması gerekiyor. Bu nedenle dava sürecinde bir avukatın yardımını almanız faydalı olacaktır.
Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı. Yanıt : Merhaba. Apartman proje ve diğer belgelerini inceleyen mahkemenin verdiği karar doğrultusunda uygulama yapılması gerekiyor. Buna karşın iskanlı yapıda ortak alanlar daire veya dükkan tarafından kullanılıyorsa, bunun için müracaat edilebiliyor. Yapı kayıt belgesi alınmasında kat malikleri onayına ihtiyaç olunmamasına karşın, kat mülkiyeti için yüzde 100 muvafakatın alınması gerekiyor. Bu nedenle dava sürecinde bir avukatın yardımını almanız faydalı olacaktır.
Yorumlar
Henüz yorum yok.
Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın