ÖRNEK AİLE BÜTÇE PLANLAMASI
Soru
Merhaba 31 yaşındayım. Güzel bir işim ve gelirim var.Şimdiye arsa ve arazi yatırımları yaptım. Belli bilinç seviyesine gelmemde sizin de büyük katkılarınız var. Etrafımdaki arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla arsa yatırımının en zor tarafı : ilk arsayı alabilecek cesareti gösterebilmek. Kazançla birlikte arkası geliyor. Benim sormak istediğim nokta şudur: örnek bir aile bütçesi sizce nasıl olmalıdır? Örneğin araba almak istiyorum ama matematik yapınca mantıklı bir tarafı yok. Bu konudaki fikirlerinizi öğrenmek isterim. Açıkcası kendimi sorguluyorum yatırım işini fazla mı abartıyorum diye. Bu soruyu birazda bu yüzden sordum :) cevabınız için çok teşkler saygılar
Yanıt : Merhaba. Rica ederim. Çok önemli bir noktaya değinmişsiniz. 1) Arsa ve arazi yatırımı hastalıktır. Eğer işi profesyonelliğe döktüğünüzde tedavi görmenizi gerektirecek kadar ciddi bir hastalıktır:) 2) Ölçüyü en baştan koyacaksınız. Bu ölçüyü koymazsanız çok tapunuz olur. Ama itibarınız olmaz. 3) Bir aileye -hastalık, kumar ve benzeri bir sıkıntı başına gelmezse- toplam nüfusu Türkiye ortalamasının üzerinde artan yerleşim merkezlerinin gelişme akslarında alınan 10 dönüm arazi yeter. 100 dönüm 7 göbek aşağıya yeter:) 4) Önemli olan almak değildir. Aldığınızın üzerine oturabilmek ve kuşaklar boyu muhafaza edebilmektir. Yüzlerce arsa ve arazi yatırımcısı insan tanıdım. Ya da varislerini... Birinci kuşak toplamış. İkinci kuşak afiyetle yemiş:) Çocuklarınıza da bu bilinci aşılamalısınız. Özellikle ikinci kuşağın iyi muhafaza etmesi gerekir.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı. Yanıt : Merhaba. Rica ederim. Çok önemli bir noktaya değinmişsiniz. 1) Arsa ve arazi yatırımı hastalıktır. Eğer işi profesyonelliğe döktüğünüzde tedavi görmenizi gerektirecek kadar ciddi bir hastalıktır:) 2) Ölçüyü en baştan koyacaksınız. Bu ölçüyü koymazsanız çok tapunuz olur. Ama itibarınız olmaz. 3) Bir aileye -hastalık, kumar ve benzeri bir sıkıntı başına gelmezse- toplam nüfusu Türkiye ortalamasının üzerinde artan yerleşim merkezlerinin gelişme akslarında alınan 10 dönüm arazi yeter. 100 dönüm 7 göbek aşağıya yeter:) 4) Önemli olan almak değildir. Aldığınızın üzerine oturabilmek ve kuşaklar boyu muhafaza edebilmektir. Yüzlerce arsa ve arazi yatırımcısı insan tanıdım. Ya da varislerini... Birinci kuşak toplamış. İkinci kuşak afiyetle yemiş:) Çocuklarınıza da bu bilinci aşılamalısınız. Özellikle ikinci kuşağın iyi muhafaza etmesi gerekir.
Yorumlar
Henüz yorum yok.
Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın