Miras yolu ile intikal işlemi hakkında...
Soru
Merhaba Tebernüş Bey,
2003 yılında babamın babasının vefatı sonrasında, rahmetliden kalan 6 daire için, amcalarım babamdan noterde 2 şahit huzurunda, "dairelerde hakkım yoktur" diye imza almışlar. Fakat babam evrakı okumamış ve neye imza attığını bilmiyor. Bizler sonradan "hakkım yoktur" imzası olduğunu duyuyoruz.
5 ay önce babaannem de vefat etti. Ben babamdan vekalet alarak babamın mirasçı olduğuna belgeyi çıkarttırarak tapuya gittim. Rahmetli büyükbabamdan kalan taşınmazların intikalinin yapılmadığını gördüm. Yani miras paylaşılmamış halen.
Babam 2003 de noterde imzaladığı evrak için, "bana okutmadılar, ne yazdığını bile bilmiyorum, kardeşler arasında problem olmasın... diye imzaladım" diyor ve mirasın hakkıyla paylaştırılmasını istiyor.
Sorum şu: 2003 de babamın imzaladığı noter evrakının iptalini sağlayabilir miyiz? Nasıl bir yol izlemeliyiz?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Yanıt : Merhaba. Mirası reddettikten sonra mirasçıbeyanından dönemiyor. Ancak hata,hile,ikrah gibi sebeplerin birinin bulunması halinde borçlar kanunun genel hükümleri uyarınca bu mümkündür ve red beyanının iptali yapılabilir. Ayrıca ,mirası reddeden mirasçı ,diğer mirasçıların muvafakatlarını almak şartıyla red beyanından dönebilir. Hak kaybı yaşamamak adına bir avukattan da yardım almanız faydalı olacaktır.
Özge Özdemir tarafından yanıtlandı. Yanıt : Merhaba. Mirası reddettikten sonra mirasçıbeyanından dönemiyor. Ancak hata,hile,ikrah gibi sebeplerin birinin bulunması halinde borçlar kanunun genel hükümleri uyarınca bu mümkündür ve red beyanının iptali yapılabilir. Ayrıca ,mirası reddeden mirasçı ,diğer mirasçıların muvafakatlarını almak şartıyla red beyanından dönebilir. Hak kaybı yaşamamak adına bir avukattan da yardım almanız faydalı olacaktır.
Yorumlar
Henüz yorum yok.
Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın