Lenin Türkiye'de yaşıyor olsaydı doların yükselmesini mi isterdi? Düşmesini mi?
1) "Doların yükselmesi ve düşmesiyle Lenin'in ne alakası var?" diyebilirsiniz?. "1924 yılında ölen adamı rahat bırak" da diyebilirsiniz. Ama anlatacaklarımı dinleyin. Niye dolarla alakasının olduğuna siz karar verin.
2) 1917 yılında Rusya'daki devrimde Çarlık Şubat ayında devrilmiştir. Aleksandr Kerenski liderliğinde geçici hükümet kurulur. Bu devrim olduğunda Lenin ve Rusya Komünist Partisi'nin önde gelen isimleri İsviçre'de sürgündedir.
3) İsviçre Komünist Partisi'nin Başkanı Fritz Platten'in girişimiyle yapılan organizasyonla İsviçre-Almanya-İsveç-Finlandiya üzerinden 16 Nisan 1917 günü Petrograd?a ulaşır. Yolculuk "Mühürlü Tren ile yapılmıştır.
4) Lenin 17 Nisan'da tarihe "Nisan Tezleri" olacak metni kaleme alır. Mektup tarzında yazılan bu tezlerde devam etmekte olan I. Dünya Savaşı'nın emperyalist bir savaş olduğu vurgulanır ve tüm dünyadaki sosyal demokrat partileri "bozgunculuk" yapmaya çağırır.
5) Lenin'in annesi Ukrayna Yahudisidir. Lenin'in mesleği gazeteciliktir. Meslek hayatında Lenin gazeteciliğin ilkelerinin gerektiğinde -partiye zarar veren insanlar için- bir kenara bırakılmasında sakınca görmez.
6) Lenin'in Nisan Tezleri'nde ortaya attığı "bozgunculuk" fikri dünyada Sol hareketlerin çoğunda karakteristik şekil haline gelir. Sonuçta ortaya her şeyi eleştiren ama çözüm sunmayan bir sistem ortaya çıkar.
7) Bu da beraberinde sol düşüncenin geniş kitleler tarafından benimsenmesini engeller. Aslında Lenin "Nisan Tezleri"ndeki "bozgunculuk" fikriyle dünya genelinde Sosyalist ve Komünist hareketlerin çok daha geniş kitleler tarafından benimsenmesini engeller.
8) Bundan dolayı ABD ve CIA aslında Lenin'e çok şey borçludur:) Lenin, Nisan Tezleri'nde bozgunculuk yerine "yapıcı" olmayı tavsiye etseydi "Çözüm üreten Sol" peşine yüz milyonlarca insanı toplardı.
9) Lenin 2019 yılında Türkiye'de yaşasaydı ABD dolarının yükselmesini isterdi. Bunu sırf "Bozgunculuk" olsun diye talep ederdi. Yeter ki bozgun olsun. Kimin kazandığının önemi yok:)
10) Bunları niye anlattım. Dünkü yaptığım analizde doların yükselmesini ve düşmesini kimlerin istediğini anlatmaya çalıştım. Sonrasında yapılan yorumlara baktığımda bu konuya açıklık getirmek ihtiyacı duydum.
11) Türkiye üretiyor. Bir şeyler yapmaya çalışıyor. 312 organize sanayi bölgesindeki on binlerce fabrikada üretim var. Eksiğimiz yok mu? Tabiki var. Ama bunu görmemezlikten gelmek bozgunculuktan başka bir şey değildir.
12) Türkiye'nin kamu ve özel sektör borcu dünya ortalamasının çok altında. Toplam gelirimize göre borçluluk oranımız düşük. Ama sanki Türkiye batıyormuş gibi anlatmak bozgunculuktur.
Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için Buraya tıklayınız
Yorumlar
Henüz yorum yok.
Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın