Kentsel Dönüşüm İzale-i Şuyu Süreci
Soru
Merhabalar. Binamız için riskli yapı raporu aldık. İtiraz süresi içerisinde bir kat maliki itiraz etti 8 ayın sonunda binanın riskli olduğu tescillendi. Şu anda 3'te 2 çoğunluk olarak noterde kat karşılığı inşaat sözleşmesine imza attı fakat kalan 3'te 1 kesinlikle imza atmayacaklarını söylüyorlar.
İnşaat şirketinden sadece 3 aylık kira aldık ve evimizi terk ettik. Bu kat maliklerini nasıl tahliye ettirebiliriz? Telefon ile aradığımızda tahliye ile ilgili ''mahkeme kararı'' soruyorlar... Bundan daha büyük bir problem ise kat malikleri tahliye etse bile önce binayı yıkacağız. Tapularımız arsa tapusuna dönüşecek akabinde izale-i şuyu sürecine gireceğiz.
İnşaat şirketinin ödediği 3 aylık sürenin sonuna geldik. Bina için belediyenin yıkım ruhsatı vermesi bile uzun bir süre alıyor. Avukatımla görüştüğümde ise izale-i şuyu davasının 2 seneye kadar uzayabilecek bir dava türü olduğunu söylüyor.
Benim 1 ay bile bekleyebilecek maddi gücüm yok. Binamızın olduğu bölgede kira bedelleri ortalama 2.500 tl. Benim bu kiraları verebilecek maddi gücüm yok hatta 1.000 tl bile olsa kira verebilecek gücüm yok. Eğer bu süreç bu şekilde uzayacaksa riskli yapı olarak belirlenmiş binama dönmekten başka çarem yok.
Kamu Spotlatında 3'te 2 ile binanızı yaparsınız deniyor fakat gerçek hayatta 3'te 2 ile ilerlemek çok zorlu.
Konuya ilginizi rica ediyorum.
Yanıt : Merhaba. Söz konusu yapıların maliklerine altmış günden az olmamak üzere süre veriliyor. Bu süre içinde yapı, malik tarafından yıktırılmadığı takdirde, yapının idari makamlarca yıktırılacağı belirtilerek ve tekrar süre verilerek tebligatta bulunuluyor. Tahliye sürecini hızlandırmak için Kentsel Dönüşüm Müdürlükleri ile iletişime geçmeniz faydalı olacaktır. Kentsel dönüşümde tahliye süresi ile ilgili detaylı bilgiye Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com 'daki Buraya tıklayınız adresindeki haberden ulaşabilirsiniz.
Özge Özdemir tarafından yanıtlandı. Yanıt : Merhaba. Söz konusu yapıların maliklerine altmış günden az olmamak üzere süre veriliyor. Bu süre içinde yapı, malik tarafından yıktırılmadığı takdirde, yapının idari makamlarca yıktırılacağı belirtilerek ve tekrar süre verilerek tebligatta bulunuluyor. Tahliye sürecini hızlandırmak için Kentsel Dönüşüm Müdürlükleri ile iletişime geçmeniz faydalı olacaktır. Kentsel dönüşümde tahliye süresi ile ilgili detaylı bilgiye Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com 'daki Buraya tıklayınız adresindeki haberden ulaşabilirsiniz.
Yorumlar
Henüz yorum yok.
Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın