İpotekli ve kamu hacizli ev
Soru
Yardımcı olursanız memnun olurum
AA
alsancak alsancak33
29.6.2017 (Per) 01:50
Kime:
[email protected];
Evernote
Merhabalar bir emlakcidan daire alacağız.bina 24 daire tapu kart irtifaklı müşterek tapu. emlakçı müşterek tapu üzerinde banka ipoteği var. tapuyu almadan iki gün önce ben bankadan daire üzerondeki ipoteği kaldırırım dedi. Bizde 18 000 TL kapora verdik. 7 Ağustos tarihine kadar bir yerden 100 bin TL gelecek dedik emlakçı kabul etti. Kapora sözleşmesine "7 Ağustos tarihine kadar paranın tamamı ödenip tapu teslim edilecektir. Vazgeçme halinde kapora yanacaktır iade edilmeyecektir" ibaresi yazıldı. Şimdi tapu dairesinden sorduk müşterek tapu üzerinde 200 bin TL kamu vergi haczi ve 4 milyon TL banka ipoteği çıktı. Kapora sözleşmesine "7 Ağustos tarihine kadar daire üzerindeki kamu haczi borcu odenecek, daire üzerindeki banka ipoteği kaldırılacak. Alıcının kalan parayı ödemesi halinde tapu teslim edilecektir" şeklinde mi yazılması lazım dı? Bizim yanlış veya eksik yaptığımız bir nokta var mı ? 125 bin TL ye başka ikinci el bulamadığımız için mecburiyetten o bu daireyi almaya karar verdik. Emlakçı sadece banka ipoteği var demişti şimdi kamu haczi çıktı. Sorun çıkarsa Kaporayi geri alabilir miyiz? Yoksa ipotek kaldırılsa bile evin kamu haczi borcu veya başka emlak borcu falan varsa direk bize geçer mi? Daire üzerinde ki ipotek kaldırılınca bankadan kurtuluyor muyuz yoksa ev sahibinin bankaya başka borçları olduğu için banka ilerde bizim daireyi satabilir mı?
Yanıt : Merhaba. Var olan kamu haczi borcundan bahsedilmesi ve sözleşmede yer verilmesi gerekiyordu. Eksik bilgi aktarımı nedeniyle iptal durumunda kaporayı ödememek için bir avukatın da yardımını alarak yasal süreç başlatabilirsiniz. Aksi durumda daire mevcut haciz borcu ile devredilebilir.
Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı. Yanıt : Merhaba. Var olan kamu haczi borcundan bahsedilmesi ve sözleşmede yer verilmesi gerekiyordu. Eksik bilgi aktarımı nedeniyle iptal durumunda kaporayı ödememek için bir avukatın da yardımını alarak yasal süreç başlatabilirsiniz. Aksi durumda daire mevcut haciz borcu ile devredilebilir.
Yorumlar
Henüz yorum yok.
Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın