ipotek kaldırma
Soru
Sayın Av.Hilal Hanım
1961 yılında 12 ortaklı bir kooperatif tarafından yaptırılmış, 1992 yılında vefat eden babamdan ben ve anneme kalan, Temmuz 2013 tarihinde "riskli yapı" raporuyla kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı alınmış bir konutumuz bulunmaktadır.
Ancak bir müteahhitle takas daire karşılığı anlaşıp satmaya kalktığımızda, 1962 yılında hem o zaman var olan Emlak Bankasına (ki hem borcu ödenmiş hemde 20 yıl süreli ipotek) hemde o binaları yapan müteahhit olduğu söylenen şahsa ait aynı evrakta yer alan bir ipotekle büyük bir şaşkınlıkla karşılaştık. İpotek koyduran şahsın 2002 yılında öldüğünü, İstanbul'da yaşayan 3 mirasçısı olduğunu öğrendik. Telefonla iletişim kurduğumuzda önce ipoteği kaldırmaları karşılığında ki bu amaçla noterden vekalet vereceklerdi, para talep ettiklerini söylediler, bizde 5.000,-TL parayı EFT ile gönderdik ancak vazgeçtiklerini söyleyerek parayı geri gönderdiler ve muvafakat vermediler.
İpotek koyduran şahsın rızası yani imzasıyla kaldırılamayan bir ipoteğin, mahkeme yoluyla kaldırılabildiğini ancak işin içine örneğin temyiz de girince bu sürecin neredeyse 2 yıl sürdüğünü öğrendik.
Kısacası bu sorunu (ipotek kaldırmayı) en kısa sürede ve maddi bir bedel ödemeden çözme olanağımız varmıdır? yada bu sorunu nasıl çözebiliriz?
Şimdiden teşekkürler.
Hasan Uzunonat
[email protected]
Yanıt : Ipotek fekki davasi acmaniz gerekir en kotusu ipotek bedelini depo ettirip mahkemeden kaldirilmasini talep edebilirsiniz.
Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı. Yanıt : Ipotek fekki davasi acmaniz gerekir en kotusu ipotek bedelini depo ettirip mahkemeden kaldirilmasini talep edebilirsiniz.
Yorumlar
Henüz yorum yok.
Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın