Forbes: 2016 en yaşanabilir kent Tekirdağ
Soru
Tebernüş Bey merhaba. Tekirdağda yaşıyorum ve burda emlakçılık yapıyorum. 4-5 sene önce işlerim çok iyiydi ama artık aynısını söyleyemeyeceğim. Tekirdağın büyükşehir olması mı, bölgeye olan talep mi, Tekirdağın her yerde yıldızının parlaması mı desem bilmiyorum ama adım başı emlakçı oldu. Sadece Tekirdağ için geçerli değil Trakyada vaziyet böyle. Merdiven altı emlakçıları saymıyorum bile size. Tekirdağ geliştikçe potansiyel arttığı için seviniyordum ama şimdi kendi açımdan keşke hiç gelişmeseymiş diyorum. Arap müşteriler için özel tercüme tutup onlara hizmet eden emlak şitketleri bile var artık, önceden bir şekilde Arap müşterilerle ticaret yapabiliyorduk ama artık ne mümkün elini sallasan emlakçı. Devletin bu konuda bir sınırlama getirmesi gerekmiyor mu sizce? Forbese göre Tekirdağ yaşam, iş, sosyal hayat ve birçok kritere göre yapılan yaşanabilirlik sıralamasında İstanbul, İzmir ve Ankaradan sonra 4. Çıkmış bu konuda ve Tekirdağ ile ilgili görüşlerinizi alabilir miyim? İyi çalışmalar.
Yanıt : Merhaba. Tekirdağ'da fiyatların artacağı, talebin çoğalacağı 10 yıl öncesinden belliydi. Sonuçta İstanbul'un gelişme aksı. Çorlu-Çerkezköy-Lüleburgaz ve Saray olarak devam ediyor. Gelecek 10 yılda da bu devam edecek. Talep çoğaldıkça, iş daha da ayağa düşecek:) Ayrıca bu ayağa düşme konusu sadece Tekirdağ'a mahsus değil. Genel olarak sorun. Buraya tıklayınız ve Buraya tıklayınız adresindeki sorularda durumu anlayabilirsiniz. Bu konuda devletin yapabileceği bir şey yok. Forbes araştırmasını ise bilmiyorum. Yaşanabilirlikten neyi kastettiklerini anlayamadım.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı. Yanıt : Merhaba. Tekirdağ'da fiyatların artacağı, talebin çoğalacağı 10 yıl öncesinden belliydi. Sonuçta İstanbul'un gelişme aksı. Çorlu-Çerkezköy-Lüleburgaz ve Saray olarak devam ediyor. Gelecek 10 yılda da bu devam edecek. Talep çoğaldıkça, iş daha da ayağa düşecek:) Ayrıca bu ayağa düşme konusu sadece Tekirdağ'a mahsus değil. Genel olarak sorun. Buraya tıklayınız ve Buraya tıklayınız adresindeki sorularda durumu anlayabilirsiniz. Bu konuda devletin yapabileceği bir şey yok. Forbes araştırmasını ise bilmiyorum. Yaşanabilirlikten neyi kastettiklerini anlayamadım.
Yorumlar
Henüz yorum yok.
Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın