DATÇA ARAZİ YATIRIMI HAKKINDA
Soru
Tebernüş bey selamlar; ismim Behçet Macun yaşım 37 İstanbul beylikdüzünde 16 sene Emlakçılık yaptım ve birikimlerimle alarak satarak topraktan girip bekleyerek vs silivride tem bağlanti yolu üzeri 4 yol ağzinda iyi konumlu 5bin lira kira getiri ve tahsilat sorunu olmayan bir dükkan, beylikdüzünde iyi konumda 2+1 125m iskansız bir daire ve DATÇA da merkezde 220m bahçeli bir ev sahibi olmayı Allah bana nasip etti. 3 yaşinda bir kızım var, Yaşadığım bölgede toplu yaşam sorunları, mülteci yoğunluğu ve eğitim ücretlerinin pahalılığı sebebiyle Datçaya temelli yerleşme kararı almayı düşünüyoruz, ben merkezin dişinda bile olsa 2-3 dönüm büyüklüğünde, içerisinde tek katli, yapi kayıt belgesi alinmiş konut olan bir arazi almayı düşünüyorum, ileride imar uygulamasına girerse yol terki ifraz gibi meseleler de yapi kayıt belgesi alinmiş ev terk veya yol kisminda kalabilirmi? yoksa belediyeler planları hazırlarken konutu göz önüne alarak plan hazırlarmı? Istanbulda daire ve dükkan bırakmak bunların değer kazancıyla ilerlemek yerine bahsettiğim alternatifi hem yaşam hemde yatırım olarak değerlendirmek finansal olarak daha mantıklı olurmu? bunu sormak istedim. Depremin yaratacağı değer kaybıda aklımı kurcalayan ayrı bir konu, Aylık geçimimi göz önune almanıza gerek yok o konu sabit. Çok teşekkür ederim
Yanıt : Selam. Rica ederim. 1) Türkiye'nin kilometrekareye en fazla nüfusun düştüğü bir yerleşim merkezinden kilometrekareye çok az insanın düştüğü bir başka yerleşim merkezine taşınmak çok radikal bir fikir. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Planınız çok güzel. Ama uygulamada travma derecesinde sıkıntılar yaşayabilirsiniz. 2) Ne kadar yaşarız bilinmez. 40 ile 60 yaş arası çok hızlı geçermiş.40'tan sonra -imkanlarınız el veriyorsa- hayatı yavaşlatmanız gayet mantıklı. Bu açıdan baktığımızda düşüncenizi ayrıca destekliyorum. 3) belediye imar uygulaması yaptığında mutlaka daha fazla alanı terk etmenizi isteyecektir. Ama genelde konutu gözünde bulundurur. 4) Finansal açısı hesap kitap işi. Net rakamlar olmadan bir şey demek doğru. Ama genel olarak yazlık bölgelerinde fiyatlar çok şişti. pandemiden sonra bu fiyatları görmesi zor. İstanbul'da ise konut fiyatları yükselişe yeni başlıyor.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı. Yanıt : Selam. Rica ederim. 1) Türkiye'nin kilometrekareye en fazla nüfusun düştüğü bir yerleşim merkezinden kilometrekareye çok az insanın düştüğü bir başka yerleşim merkezine taşınmak çok radikal bir fikir. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Planınız çok güzel. Ama uygulamada travma derecesinde sıkıntılar yaşayabilirsiniz. 2) Ne kadar yaşarız bilinmez. 40 ile 60 yaş arası çok hızlı geçermiş.40'tan sonra -imkanlarınız el veriyorsa- hayatı yavaşlatmanız gayet mantıklı. Bu açıdan baktığımızda düşüncenizi ayrıca destekliyorum. 3) belediye imar uygulaması yaptığında mutlaka daha fazla alanı terk etmenizi isteyecektir. Ama genelde konutu gözünde bulundurur. 4) Finansal açısı hesap kitap işi. Net rakamlar olmadan bir şey demek doğru. Ama genel olarak yazlık bölgelerinde fiyatlar çok şişti. pandemiden sonra bu fiyatları görmesi zor. İstanbul'da ise konut fiyatları yükselişe yeni başlıyor.
Yorumlar
Henüz yorum yok.
Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın