Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
tebernuskirecci yazıyor

Borsada 'dolaylı soygun' devam!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Borsada 'dolaylı soygun' devam" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 10 maddelik analizi...


1) SPK'nın haftalık bülteni yayınladı. 2 şirket bedelli sermaye artırımı yapacakmış. Yorumu: "Borsa aptal insanların parasını akıllı insanlara transfer edildiği yerdir" derler. Yanıltmıyorlar:)

2) Temettü dağıtmayıp, bedelli sermaye artıran şirketler olduğu sürece Türkiye'de borsa kitleselleşemez. Temettü dağıtmayan şirketlerin patronları hisselerini toplayıp borsadan çekilmeli. O kadar kıymetli hisseleri çocuklarına ve torunlarına miras bıraksınlar:)

3) Türkiye, batık şirketini borsaya getirip batıran SPK başkanını da gördü... Cemaatinin ne kadar batık şirketi varsa borsada halka arz ettirenleri de gördü... Bunlar yetmiyormuş gibi bir de bedelli furyası devam ediyor.

4) Sonra da kalkıp Türkiye'de yastık altında 250 milyar dolar olmasından dert yanıyorlar.Rahmetli Barış Manço derdi ki: Bu kafayla bir baltaya sap olamazsın ama/Gün gelir sapın ucuna olursun kazma.

5) Her bedelli sermaye artırımı olmasa da çoğu bedelli sermaye artırımı küçük yatırımcıyı tokatlamaktır.
Halka açılalı 20-30 yıl olmuş bugüne kadar delikli kuruş temettü dağıtmamış şirketler var.
Bunlara neden hesap sorulmaz?

6) Piyasa değerinden daha fazla kasasında para olup bununla ne yatırım yapmaya ne de bu parayı yatırımcılarına temettü olarak dağıtmaya yanaşmayan şirketler var.
Bunlara neden hesap sorulmaz?

7) Halka açık olduğu halde şirketin kazancıyla, borsadan kendi hisselerini toplayan ve halka açıklığı noktalamayı planlayan şirketler var.
Bunlara neden hesap sorulmaz?

8) Bu ülkede borsa kitleselleştirilmek istemiyorsa ve halkın parasını dolara ya da altına yatırması istenmiyorsa yapılacak iş çok basit. Şirketleri 3 ayda bir temettü dağıtmaya teşvik etmek.
Çözüm bu kadar basitken neden buna kimse yanaşmıyor?

9) Sonra da insanların parasını dolara ya da altına bağlamasından dert yanılıyor.
Sözün en güzelini Barış Manço söylemiş: 
En güzel pilav Dimyat'ta pişerYanında hoşaf ne güzel giderSen yan gelip yatar, karnın guruldarkenEvdeki bulgur herkese yeter

10) Sözün özeti şu: Türkiye'nin kaynakları herkese yeter. Yeter ki doğru değerlendirilsin. Doğru yönlendirilsin. Başka kaynağa ihtiyaç yok. Doğru kaynak kullanımı da borsadan başlar.

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için Buraya tıklayınız

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X