Arsada bulunan bir evin 18 imar uygulamasında başka bir arsaya kayması
Soru
Benim arsam yapılan özel parselasyon sonucunda bana 700 metre kare tapu verdiler.Yapılan yeni imar uygulamasında arsamı 665 metre kareye dönüştürmüşler.Ayrıca iki vatandaşı da biri 38 metre kare diğerine de 4 metre kare tapuma hisse yapmışlar. Ayrıca arsa içinde yaptığım ev de başkasının arsasına kaymış bulunmaktadır.Şimdi sormak istediğim sorular şunlar. 1.Daha önce arsamın önünde 7 metre yol,yoldan sonra park,parktan sonra ise 30 metrelik yol vardı.Şimdi imar uygulamasındaysa 7 metrelik yolu ve parkı iptal edip arsaya dönüştürüp bana ve hissedarlara vermişler.Benim arsamı da 200 metre kare civarında arka tarafımdaki parsele vermişler. Evimde o parselinde içinde kalmaktadır.Şimdi ben o parseli alırken hem yol hem de park olduğu için değerinden fazla para vererek satın aldım .Benim mağduriyetim soz konusu mu?
Evimin parselinde kalan vatandaş ev üzerinde hakkı olur mu?
bana bu konuda yardımcı olursanız size minnettar kalırım . şimdiden teşekürler.kısacası mağdur olduğumu düşünüyorum. Bir de daha önce yol bir arsaya dönüştürebilir mi? belediye
Hakkımı nasıl arıyabilirim?
Yanıt : Merhaba. İmar uygulamalarında parsellere ait tapu kayıtlarındaki hisse hataları kadastro parsel parsellerinin grafik ile tapu yüz ölçümü arasında farklılıklar oluşuyor ve bunun sonucunda parsel kayması gerçekleşebiliyor. Uygulamalar sonucunda oluşan sonuçlar neticesinde mülkiyet sahipleri dava açabiliyor. 3194 sayılı imar kanununun 18. maddesine göre imar uygulaması yetkisi belediyede komşu alanları içinde Belediyelerde bu sınırlar dışında ise valiliklerdedir.
Özge Özdemir tarafından yanıtlandı. Yanıt : Merhaba. İmar uygulamalarında parsellere ait tapu kayıtlarındaki hisse hataları kadastro parsel parsellerinin grafik ile tapu yüz ölçümü arasında farklılıklar oluşuyor ve bunun sonucunda parsel kayması gerçekleşebiliyor. Uygulamalar sonucunda oluşan sonuçlar neticesinde mülkiyet sahipleri dava açabiliyor. 3194 sayılı imar kanununun 18. maddesine göre imar uygulaması yetkisi belediyede komşu alanları içinde Belediyelerde bu sınırlar dışında ise valiliklerdedir.
Yorumlar
Henüz yorum yok.
Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın