Apartmanda bir kişi binayı yıktırabilirmi kentsel dönüşüm
Soru
Apartmanımız iskansız arsa tapuludur. Arsa payları eşit değil herkeste farklı arsa payı var. Hissedarlardan biri apartmanı yıktırmak istiyor. onun payı çokmuş 1/13 gibi. 16 hissedardan birisi. apartmanı yıktırmak istiyor. tüm bina sakinleriyle zıtlaştı. Apartamana çürük raporu almak kentsel dönüşüme somak için yetkili bir firmaya başvuruda bulundu.firmadan geldiler apartmanın kolonlarından örnekleri aldılar. süreç nasıl işleyecek. soru 1-Apartmanın yıkılmaması için nasıl önlemler alabiliriz. soru 2- 15 günlük itiraz vs kabul edilmez çürük raporu çıkarsa risk raporu kesinleştikten sonra 2/3 toplantısı yapılıp toplantıda hisse payı kime ne düşeceği kararlarını hep birlikte alsak. Yıkım değilde güçlendirme kararı alabilirmiyiz.Hisseler usulsüz dağıtılmış herkesin hisseleri eşittir diye karar alsak. Mahkemede davada açsak bu arada usulsüz hisseden dolayı.Apartmanı yıktırmaya çalışana en kötü yeri teklif etsek imzalamasa hakkını satın almak için kentsel dönüşüme başvuruda bulunsak.2/3 çoğunluğun aldığı kararmı uygulanır.1 kişi binayı yıktırmak isterse 16 hissedar binayı kurtaramıyormu yeni kanunla?
Yanıt : Merhaba. Bir kişinin risk tespiti için başvuruda bulunması yeterli oluyor. Bu aşamada herhangi bir çoğunluk aranmıyor. Yapı çürük çıkarsa mutlaka yıkılması gerekiyor. Risk tespit raporunun tebliğinden itibaren 15 gün içinde, hak sahipleri, riskli yapının bulunduğu yerdeki müdürlüğüne bir dilekçe ile itirazda bulunabiliyor. apılan inceleme sonucu yapının risksiz bulunması suretiyle itirazın kabul edilmesi halinde, Müdürlükçe ilgili tapu müdürlüğüne yazı yazılarak yapı üzerindeki riskli yapı belirtmesi kaldırılır.Yapılan inceleme sonucunda itirazın reddedilmesi veya riskli yapı tespitine itiraz süresi içerisinde itiraz edilmemesi suretiyle, riskli yapı tespitinin kesinleşmesi halinde yıkım sürecine girilir.Detaylı bilgiye Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com 'daki Buraya tıklayınız ve Buraya tıklayınız adresindeki haberlerden ulaşabilirsiniz. Konu hakkında kapsamlı bilgi almak için kentsel dönüşüm müdürlükleri ile de görüşebilirsiniz.
Özge Özdemir tarafından yanıtlandı. Yanıt : Merhaba. Bir kişinin risk tespiti için başvuruda bulunması yeterli oluyor. Bu aşamada herhangi bir çoğunluk aranmıyor. Yapı çürük çıkarsa mutlaka yıkılması gerekiyor. Risk tespit raporunun tebliğinden itibaren 15 gün içinde, hak sahipleri, riskli yapının bulunduğu yerdeki müdürlüğüne bir dilekçe ile itirazda bulunabiliyor. apılan inceleme sonucu yapının risksiz bulunması suretiyle itirazın kabul edilmesi halinde, Müdürlükçe ilgili tapu müdürlüğüne yazı yazılarak yapı üzerindeki riskli yapı belirtmesi kaldırılır.Yapılan inceleme sonucunda itirazın reddedilmesi veya riskli yapı tespitine itiraz süresi içerisinde itiraz edilmemesi suretiyle, riskli yapı tespitinin kesinleşmesi halinde yıkım sürecine girilir.Detaylı bilgiye Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com 'daki Buraya tıklayınız ve Buraya tıklayınız adresindeki haberlerden ulaşabilirsiniz. Konu hakkında kapsamlı bilgi almak için kentsel dönüşüm müdürlükleri ile de görüşebilirsiniz.
Yorumlar
Henüz yorum yok.
Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın