Apartman Otoparkında motokabin sorunu
Soru
90 yılı imarlı 2 bloklu sitede dublex dairede oturuyorum. geçen seneye kadar araç otopark kenarında kamelya gibi bir yere motosikletlerimizi park edebiliyorduk. geçen sene yöneticimiz düz ve geniş olan zemini bozarak büyük hacimli motosikletimi manevra ettirmemimin riskli olduğu eğime ve apartmanda hiç engelli olmamasına rağmen engelli aracı geçsin diye tadilat yaptı , artık ben motosikletimi oraya park edemez oldum.
Yaklaşık 1 aydır aracımı otoparka koymayıp motosikletimi koyuyorum. Buraya kadar herhangi bir sorun yok. 15 gün önce piyasada motokabin olarak geçen ürün sipariş ettim. bu ürün eni 125 cm. yani yarım araba boyutunda ve 2 kişi ile yer değişikliği yapılabilecek ağırlıkta. ben bunu araç otoparkını en az etkileyecek bir köşeye koydum ve motosikletimi muhafaza ediyorum.
Yönetici önce eski motor park yeri olarak kullandığımız yere koymam için imzalı anket yapmamı istedi. Ben daha ürün gelmeden resimli olarak imza toplatmaya başladım . toplam 28 daireli sitede 12 olumlu 4 olumsuz imza toplandı. diğer maliklere henüz ulaşmamışken apartman görevlisi ile bana not ulaştırıp oraya yapılacak tadilatın ücretini benim ödemem gerektiğini ve itiraz edenlerin sorun yaratacağını belirtip motorkabini ertelememi istedi. Ben kendisine siparişi verdiğimi belirttim ve gerekirse aracımın yerine onu koyacağımı söyledim. Kendisi öyle birşeyin mümkün olmayacağını belirtti ancak bem Kat malikleri Yönetmeliğinde arsa payı kadar ortak yerlerden istifade etme hakkım olduğunu ve aracımı da park etmeyerek toplamda yarım araba kadar kısma bu kabini koyacağımı söyledim.Gerçekte Dublex eve sahip olduğum ve tapuda da en yüksek arsa payına sahip maliklerden biri benim. imar planına göre ise ortak alanlardan 15 m2 hakkım olmalı. Sonuçta haftaya 4 mayısta ve 11 Mayısta olacak şekilde malikleri toplantıya çağımış bu konuyu görüşmek için. Yönetmeliğe göre bende dahil tüm maliklere imza karşılığı en az 15 gün önceden haber vermeden olağanüstü toplantı yapamaz ve aldığı karara ben itiraz ederek geçersiz kıldırırım. Ayrıca Ben Avukat arkadaşlarıma danıştığımda bu kabin için belediyeye gitmemi ve ruhsat gerektirip gerektirmediğini öğrenmemi istedi. Ben de Kadıköy Belediyesine gittim hem Binanın Yapı Ruhsatını aldım hemde mühendislere bu kabinin ruhsat gerektirip gerektirmediğini sordum, kendileri resmi görünce güldüler ve ruhsatlık bir işin olmadığını taşınabilir olduğunu söylediler.Avukatımda ruhsat gerektirmeyen bir konu için Yöneticinin bir şey elde edemeyeceğini belirtti. Ben yinede araştırmalarıma devam ediyorum çünkü artniyetli yaklaşımlarına karşı bende inat etmek ve hakkımı savunmak istiyorum. Hatta gerekirse bu kabini Romörk üstüne koyup dahada onların ellerini kollarını bağlayabilirim. Bu konuda değerli fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi yazarsanız memnun olacağım. Saygılarımla.
Not: Benim Park ettiğim sıraya normalde 6 araç park edebilir ancak yönetici insanları zorlayarak ısrarla yerdeki çizgilere park ettirdiği için yine 6 araç sığabilecek iken 5 araç park ediyor.
Yanıt : Merhaba. Bu konuda kanunen yazılı bir madde bulunmuyor. Ancak dediğiniz gibi diğer kat malikleri gibi sizin de otoparkı kullanma hakkınız bulunuyor. Bu konuyu yöneticinizle tekrar konuşun. Eğer olumlu bir sonuç alamıyorsunuz yöneticinizi şikayet edebilirsiniz.
Özge Özdemir tarafından yanıtlandı. Yanıt : Merhaba. Bu konuda kanunen yazılı bir madde bulunmuyor. Ancak dediğiniz gibi diğer kat malikleri gibi sizin de otoparkı kullanma hakkınız bulunuyor. Bu konuyu yöneticinizle tekrar konuşun. Eğer olumlu bir sonuç alamıyorsunuz yöneticinizi şikayet edebilirsiniz.
Yorumlar
Henüz yorum yok.
Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın