"tema" ile ilgili toplam 586 soru bulunmuştur.
Toplam 612804 kişi soruları okumuştur.

Temapark ne zaman?!

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, sizi hep ilgi ve merakla takip ediyoruz. Gerçekten çok yardımcı olduğunuzu düşünüyor ve teşekkürü bir borç biliyoruz. Eşim ve benim sormak istediğimiz proje Temapark projesi olacak. Tabiki gerçekten böyle bir proje olacak mı çok merak ediyoruz yaklaşık iki yılı aşkın bir süredir. Çünkü hak verirsiniz ki bu kadar yılan hikayesine dönen bir proje görmedik henüz ki bu projenin aslı siz de çok iyi bilirsiniz ki ta 2004 e dayanır. O zamanlar da çıktı ilk bu hikaye tema şehir parkı v.s diye ve sonra yok Disneyland sonra tekrar Temapark olacak dendi. Göstermelik bir iki katlı ofis koydular, ortaklar bulundu. Ama ne hikmetse bu kadar reklamı yapılmasına rağmen bu kadar güçlü firmalar ortak olmasına rağmen başlayamadı bir türlü. Şimdi en son sizin sitenizdeki 22 mart haberine göre mayısta satışa çıkması planlanan proje eğer yetişmezse eylüle kalabilirmiş. Eee zaten biz bunu biliyorduk ve de bekliyorduk. Şimdi gelelim başlamaması yada başlayamaması üzerindeki spekülasyonlara ki satış ofisi denen yere konulan kişilerden asla kesin ve doğru cevaplar alamıyorsunuz (bir gün biri başka ertesi gün diğeri başka konuşuyor). Doğru zamanı bekliyoruz gibi bir sebep bunca zaman bu projeyi bekleyen (ama artık beklemeyen) biz insanlara inandırıcı gelmiyor. Ne için doğru zaman sorusuna bizi tatmin eden cevabı veremiyorlar kendileri çünki. Şimdi çevreden, emlakçılardan, inşaat sektöründeki satışçı arkadaşlardan v.s duyduğumuz o kadar çok şey varki neye inanacağımızı şaşırdık. İlk önce ortaklarından Artaş inşaatın bir diğer projesi Avrupa konutları 3 ün satışları devam ettiği için proje ertelendi dendi. Sonra proje çok büyük hala ruhsatı alınamadı bekliyorlar dendi. Bize satış ofislerinden ve hatta daha önce sizin de söylemlerinize göre ruhsatı daha önce alındığı için %1 olacak olan kdv oranı ki sonra Toki % 18 kdv ile satmalarını istiyor diye Toki'yi devreden çıkarmak isteyen ortakları duyduk (gelir paylaşımı yerine arsayı satın alıp toki güvencesiz istedikleri fiyata satacaklarmış) ki sanırım öyle birşey olma yolunda veya oldu tam bilmiyoruz herşey gibi. Gelelim son duyumlarımıza (insanların ağzı torba değil ki büzesiniz); aslında bu proje olmayacak tamamen bölgedeki diğer projelerin değerini artırmak amacıyla planlanmış reklam projesi (ortak firmalar da kendi reklamlarını yapıyorlarmış) imiş de umudu kesmeliymişiz. Şimdi sorum şu: bunca yalandan, hikayeden sonra bu projeden ev alabilmek için binbir umutla mevcut evlerini ucuza satıp bu kadar zaman bekleyen biz ve bizim gibi insanların ne suçu var? Ve bu proje hikayesi sayesinde başka projelerde voliyi vuran uyanık tayfanın günahını neden biz çekiyoruz? Çok sert bir yazı olmuş olabilir, hatta yayınlamayabilirsiniz belki siz de bu projenin reklamını yaptığınız için ama bence sizin bir suçunuz yok siz de bizim gibi mağdursunuz ve size söylenene inandınız. Umuyorum ki yayınlarsınız her zamanki gibi, ve de cevaplarsınız. Şimdiden teşekkürler, saygılarımızla.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Nisan 2013 | 14:34 Zeki Sevgili 427 Kişi okudu

tema park

Soru

merhaba.tema park tan yatırım için hangi daire tipi mantıklıdır.

03 Nisan 2013 | 12:17 aysel güldal 143 Kişi okudu

Ağaoğlu

Soru

İyi haftasonları diliyorum, son edindiğim satış ofisi bilgisine göre ağaoğlu ayazmada teslimlerin Nisan sonunda yapılacağı belirtilmiştir. Her halde bu tarih Eylül'e kadar değişir durur. Değişen tarihler sırasıyla ilk satışta 18 ay, sonra 2012 Eylül, sonra 2013 Ocak sonra 2013 Mart Nisan şimdi Nisan sonu Mayıs başı, proje, teslim tarihi belirsizliğinde rekora koşuyor :) okul konusunda daha net bir şey yokmuş! Ordan tema park Projesine uğradım, Mayıs ortası gibi satışa çıkabilirmiş, fiyatlarda çalışılıyormuş, projenin etrafında planlanan yollarla bir cazibe merkezi oluşturulacak gibi, olur mu bekleyip görmek lazım sonuçta Süleyman bey'in her projesini bir şekilde cazibe merkezi yaptığı bir gerçek. Okuluyla, yoluyla projelerinde teslimlerle birlikte yaşam hızlı bir şekilde başlıyor, size sorum ise, oturmuş ve gelişmesini hızla tamamlayan atakente yine avrupa konutlarına taşınmak mı mantıklı olur yoksa akıbeti belirsiz my world europe mı. çocukların okulu bizim için önemli bir etken. Ayazmadan halkalıya geçiş şuan için tam bir kaos, evi teslim almadığımız için net bir yorum yapamasamda bu güne kadar gelinen süreç memnun edici değildi. Diğer bir yol da kiraya çıkıp avrupa konutlarının yeni projesini mi beklemek daha doğru olur.

30 Mart 2013 | 19:08 Hilal Bayram 315 Kişi okudu

tema park ve dumankata

Soru

Merhaba Tebernus bey. Benim sorum tema park icin toki ortakliktan cekilldigi yazisini okudum site. Ortaklari tokiye payini odedigi soylenmis. Bu projenin gelecegini nasil etkiler? Ben yakin zaman dumankaya halkali konseptten 2+1 daire aldim gb peyjaz cepheli. Hem oturmak hemde yatirim amacli sizce nasil bir is opmus bu konudaki goruslerinizi onemsiyorum. Ayrica burada aidatlar ne kadar olur bi ön gorunuz var mi? Kurtkoy projesinde aidatlar 170 civarindaymis. Burdada bu fiyatlari gorebilir miyiz? Simdiden cok tesekkurler iyi calismalar...

27 Mart 2013 | 17:41 sercan sen 261 Kişi okudu

Temapark fiyatları

Soru

Mipim 2013 Fuarı'na katılan Artaş İnşaat, merakla beklenen Tema Park hakkında bilgi verdi. Projede rezidansların metrekare fiyatı 2 bin 800 TL'den başlıyor... 13 Mart 2013, Çarşamba / 16:25 ( Sitenizden alıntıdır) Tebernüş bey selamlar.10 günde ne olduda metrekare fiyatları 2800 den 5500 e çıktı.Sanırım bir yerlerde bir hata var.Tanıtım yaparken daha dikkatli olmak gerekli olduğunu düşünüyorum.Sizi takip eden binlerce okuyucunuz sizin ağzınızdan çıkacak kelimelere çok önem veriyor.Başarılar ve kolaylıklar dilerim.

22 Mart 2013 | 18:44 OSMAN EGE 250 Kişi okudu

Tema park'tan TOKİ çekildi.

Soru

temapark da yapılacak olan ticari yapı avm gibi yerde satılık dükkan olacakmı?ve fiyat/m2 ne olcak?ayrıca satışa çıkış tarihi bellimi?bu konuda bilginiz varsa bizimle paylaşırsanız seviniriz?sağlıcakla kalın

20 Mart 2013 | 14:38 ali bulut 463 Kişi okudu

sefaköy kiptaş konutlarında 2+1 ev alımı

Soru

tebernüş bey merhaba ,yatırım amaçlı ev alımı düşünüyoruz.sefaköy kiptaş evlerinin 2009 yılında satış fiyatı 165000 tl civarındaydı.şuanda sefaköy kiptaşta 2+1 ev fiyatları 210.000 tl 240.000 tl arası değişmektedir. kira getirisi 850 tl-900 tl arasıymış.bu fiyatlar alım için yatırım için iyimidir. ikinci alternatifde eski halkalı çöplüğü etrafında yapımı süren soyakevostar ,dumankaya,inanlar ve yeni başlayacak tema park projeleri var bu projelerin toki garantisi varmı ? özellikle dumankaya inşaat bu günlerde boy boy gazete ilanları veriyor , akibetimiz esenyurttaki inşaat mağdurları gibi olurmu ? maketten ev alımı yaparken mağdur olmamak için neler yapmak gerekiyor ?sayg

19 Mart 2013 | 11:40 sezer ersoy 1755 Kişi okudu

yatırım

Soru

tebernüş bey merhaba.sağlıklı mutlu günler dilerim...halkalıdan iki projeyle ilgilenmiştim...birincisi elitist park üst katlarda site dışına bakan konutlarda...2+1 220000tl 92metrekare açık mutfaklı balkonsuz doğu cephe...elitist park ı beğendim hemen teslim ama toplam alanı 6 dönüm peyzaja ayrılan alan 2 dönüm sanki herşey biraz iç içe geçmiş gibi geldi.ve etrafında gecekondu sanayi gibi halkalı merkez görüntüsü var...tek hoşuma giden tarafı tavn yüksekliği 3 m olması...diğer açıdan çok ufak bir alana sahip...kiraya emlakçılar nisan mayıs gibi 900tl ye verilir rahat diyor..... ikinci ilgilendiğimde dumankaya konsept halkalı bu projeyi gerçekten beğendim çünkü yatay blok peyzaj alanı çok iyi ve kurtköyde tutan ve iyi pirim yapan projeydi yatay blok tasarım çok hoşuma gitti ve özellikleri yani peyzajı çok geniş..burdan 84 metrekare 209000tl ye 84 metrekare bir daire buldum üst katlarda peyzaya bakan.işin ilginci 92 metrekare ve 93 metrekare ile odalarının metrekaresi tamamen aynı herşey aynı sadece 84 metrekarenin balkonu 5 metrekare 92 metre karenin 12.5 metrekare 93 mtrekareninde 13 .5 metrekare..yatırım için aldığımdan balkona para vermek istemedim... bu ikisi arasında hdumankaya konsept daha çok hoşuma gidiyor ..elitist park hemen teslim kira geliri var ama halkalı atakentte sanki yeni merkez 4. cadde olacak çünkü menekşe siteseinden başlayım karşısı soyak park aparts yanı evosatar arkası bosporus onun yanı istanbul sarayları ve tam tepenin yamacı konsept halkalı yanı eroğlu..temapark satış ofisi bitmek üzere orayada uğradım ve fuar alanları projede dumankaya konseptin yanı yaklaşık 4000konut olacakmış tema parkta ve bride kanyon benzeri avm yapılacakmış.küçükçekmece belediyeside kongre ve truzim için oraya yatrrımlarının olduğunu öğrendim yani sonuç olarak konsept halkalıda evet kira hemen almıcaz ama gelecek satın alıcaz gibi gheldi çünkü müthiş projeler yanyana olacak ve halkalıda tümmütüş projelrin yanayana olduğu yani toki konutlarının olmadığı tekyer orası... tek endişem dumankaya konseptin emlak konut garantisinin olmaması ama dumankaya o araziyi ülker grubundan almış ve sadece kendi mülkü yani bir toprak sahibi dairesi yok arazide ve 30 haziran 2014 de kesin teslime dicez diyor dumankaya.bana çok güven verdi ilk kez duman kayadan daire alıcam daha önce hep avrupa konutlarında alacaktım..açıkçası fiyatı duankayanın cazip geldi..110000tl peşin kalanı 0.74 kredi çekicem. siz ne önerisiniz sizn görüşerinizi çok beğeniyorum elinize dilinize sağlık.yardımınız için teşekkür ederim.ama bana siz kararınızı vermişsiniz dumankaty alın demeyin yani siz olsanız yada sizin düşünceniz ne olur. alacağım konutu yatırım amaçlı alaıcam yani kiraya vericem oturmucam...birde teslimde dumankayada fırsat olurmu şimdi almasan nakitte kalsam yada elitist parkı alamsa teslimde fırsat olursa satıp dumankaaya alsam..

17 Mart 2013 | 01:48 toprak aksoy 1113 Kişi okudu

halkalı istasyon mahallesinde kentsel dönüşüm hakkında

Soru

merhaba tebernüş bey , bizler halkalı istasyon mahallesinde oturmaktayız.çevremizde avrupa atakent 3 , soyak , dumankaya ,inanlar ve yakında tema park konut projeleri bulunmaktadır. yeni ev yapmak isteyenlere k.çekmece belediyesi 9.5 metre inşaat ruhsatı vermekteydi.son günlerde belediyenin ruhsatları durdurduğu konuşulmaktadır. acaba kentsel dönüşüm nedeniylemi durdurulmuştur? 2. bizim evlerimiz, ifrazlı tapularımızda arsa olarak gözükmektedir. kat mülküyeti ,kat irtifakı yoktur, bir arsa üzerinde 5 katlı ev bulunmaktadır.tapu tek kişi adınadır. bir söylentiye göre kentsel dönüşüm olduğunda , tapu sahibi tek olduğundan mağdur olduğu , bina sahibinin tüm çocuklarına satış yapıp 5 katlı ev in 5 hisseye dönmesi durumunda kentsel dönüşümde 5 pay olarak dikkate alınacağı düşüncesi doğru olabilirmi?teşekkür ederim.sayg

14 Mart 2013 | 20:43 sezer ersoy 2272 Kişi okudu

tema park fiyatlar

Soru

Merhaba. Tema park projesini daha önceki sorularımda da belirttiğim üzere yıllardır bekliyorum. İlk sorum fiyatlar 2800-3000 tl arasında mı olacak çünkü öyle okudum internette. Bana aralık dar gibi geldi. 2. sorum kdv dahil fiyatlar mı bunlar biliyor musunuz? Bir de söylemek istediğim bizim halkımız nedense fiyat indirmekle değilde artırma peşinde. halkalıdaki projeler bitmek üzere ve bitmiş projeler yani sizden öğrendiğimiz bilgiler neticesinde konuşuyorum bitmiş proje ise kira getirisi vardır ve kıyaslama buna göre yapılmalıdır. Diğer konu ödeme koşulları. Bir inşaat şirketi 0.60 dan 10 yıl kredi ya da hemen al seneye ödemeye başla gibi kampanyaları varsa fiyat üzerinde doğrudan etkisi olacağını düşünüyorum. Soyak park aparts projesi avrupa konutları atakent 3 den daha önce satışa çıkmıştı ve metrekare fiyatı atakent 3 den yüksekti. Atakent 3 fiyatları düşük olunca soyak indirime gitti diye biliyorum ev alan tanıdıklarımız var ordan. Bunun yanında aklımda kalan avrupa konutları atakent 3 projesinde de ilk satış günü sizin tabirinizle kapılar kırıldı ancak temmuzda teslim olmasına rağmen hala daha satılmamış daireler var. Tema park projesinde de benzer durum olur diye düşünüyorum lansman fiyatları birkaç gün durur sonrası artışa geçer. Ben 25 yaşındayım kendim için değil ailem için araştırıyorum. Size de bu platformda gerek sizin gerek diğer yatırımcı arkadaşlardan faydalandığım bilgiler için teşekkür ediyorum.

14 Mart 2013 | 14:09 Mustafa yılmaz 785 Kişi okudu